Det var litt før klokken tolv i formiddag gressklipper-ulykken skjedde i Tjorehagen på Radøy.

— Jeg kjørte plentraktoren baklengs opp en skråning. Gressklipperen veltet og trillet rundt. Den havnet oppå ryggen min. Jeg lå på magen og den venstre foten var fastklemt, forteller Arvid Olsen (44) til bt.no like etter ulykken.

Tomt kontantkort

— Jeg prøvde først å ringe noen som kunne hjelpe meg, men kortet på mobilen gikk tomt. Da ringte jeg 113. Heldigvis gikk det. Brannfolk kom til og fikk løftet bort traktoren, sier karmøyingen lettet.

— Hadde jeg ikke hatt mobilen med meg og fått ringt, vet jeg ikke hvor lenge jeg hadde blitt liggende. Det kunne muligens ha kommet noen besøkende til Tjorehagen i dag, men det er ikke så ofte på denne tiden av året. Trolig hadde jeg blitt liggende til i kveld, når de hadde savnet meg hjemme, sier han tankefullt til bt.no.

Smerter i foten

— Det var en lettelse å få traktoren løftet vekk. Det begynte å bli vondere og vondere i den venstre foten. Det var en del smerte og blodsirkulasjonen ble dårlig etter hvert, forteller han.

Traktoren Arvid Olsen fikk over seg, var en oransje Husqvarna 16 hesters plenklipper. Traktoren slår seg av automatisk når den velter. Traktoren er 2,5 meter lang og veier 220 kilo.

TJOREHAGEN: Traktorulykken skjedde her i den vakre Tjorehagen på Radøy.
BERGENS TIDENDE