Politiet fikk melding om ulykken klokken 10.13, og rykket ut til Riksvei 541 cirka 200 meter fra Alvsvåg-krysset på Bømlo sammen med ambulanse, brannvesen og luftambulanse.

— Vi fikk melding om at en person skulle sitte fastklemt i bilen, sier operasjonsleder Harald Myklebust i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Opereres på Haukeland

Føreren av personbilen - en 31 år gammel mann - satt en stund fastklemt. Han ble tatt hånd om av luftambulanse og fraktet til Haukeland Universitetssykehus. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, opplyser sykehuset. 31-åringen er nå til operasjon med kvestelsesskader.

Det satt også to barn i førskolealder i bilen. Disse ble kjørt til legevakten, før de ble sendt videre til sykehuset på Stord for observasjon. Begge skal være lettere skadet.

Årsaken ikke kjent

Personbilen fikk store materielle skader, mens lastebilen fikk mindre skader. Ifølge politiet er føreren av lastebilen uskadet. Han skal ikke ha hatt behov for oppfølging av noe slag.

— Han vil bli avhørt, opplyser Myklebust.

Det er 50-sone på stedet. Veien var stengt frem til 12.45-tiden, da opprydningsarbeidet var ferdig. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

— Det var ingen spesielle føreforhold på ulykkesstedet, men veien er ganske smal og kollisjonen skjedde i en slakk sving. Vi må ta tiden til hjelp og snakke med partene før vi kan konkludere noe som helst, sier Myklebust.

Ulykken skjedde cirka 200 meter fra Alvsvåg-krysset på Bømlo.

FRONT-MOT-FRONT: En mann i 40-årene fikk knusningsskader i et lår og en arm etter ulykken.