Det luftige dramaet startet med en melding til politiet klokken 09.33 torsdag.

— Det er snakk om en utvendig heis i et tårn. Heisen står fast og personen kommer seg ikke ut, sa Rune Hovlandsdal, underbrannmester i Bergen brannvesen, til bt.no i morges.

Politiet fikk også melding om hendelsen, men rykket ikke ut.

— En person skal sitte fast i en heis som har kilt seg, men det er ikke snakk om personskade, så brannvesenet rykker ut, sa Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

- Ubehagelig opplevelse

Den utvendige heisen er på Bergen Groups anlegg på Hanøytangen på Askøy. Askøy brannvesen rykket ut til stedet. Det blåser kraftig i området, og ambulanse ble etter hvert også sendt til stedet.

— Vi planlegger å gå opp i tårnet over mannen og heise ham opp, sa Hovlandsdal.

Arbeidsheisen blir brukt til å frakte folk og utstyr opp og ned til en plattform som ligger til reparasjon hos Bergen Group, opplyser kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes.

— Det er nok en ubehagelig opplevelse for ham. Vi har foreløpig ikke oversikt over hvordan vi skal få ham ned. Det jobber vi med, sa han ved 10.30-tiden.

Fast i snaue to timer

Risnes har ikke noen forklaring på hvorfor heisen kilte seg fast. Mannen ble sittende fast i nesten to timer før han kom seg ned.

— Han er kommet ned og er i god form, sierRisnes ved 11.30-tiden.

Kommunikasjonsdirektøren sier at rutinen i slike situasjoner er å henteeksperter som kan kjøre heisen manuelt, og det var det de gjorde i dag.

— Man merker nok vind og vær bedre i en utendørs heis,men det er også en solid heis som er laget for de værforholdene vi har her ute. Mannen sier han opplevde hendelsensom udramatisk, og har gjenopptatt arbeidet.