GURO ISTAD

Ti modeller, tretti antrekk, tre visninger.

Bergen Sentrum AS har fått med seg Modellhuset for å vise høstmoter for bergenserne. Midt i lørdagsshoppingen rulles den røde løperen ut på Torgallmenningen, Vågsallmenningen og ved Den Blå Steinen, med en times opphold mellom hvert sted.

Siste «finish»

Stemningen i lokalene til Bergen Sentrum AS er forholdsvis rolig. De ti modellene, åtte jenter og to gutter, legger siste hånd på sminke og hår, og småprater. Mobiltelefonene ringer om hverandre.

— Om femten minutter må alle være klar, lyder beskjeden fra modellsjef, Charles Hodne.

Stemningen blir med ett en annen. Det knitrer i poser og rasler i papir. Klær faller og andre klær kommer på.

Linda Hausken (23) har vært modell siden hun var 15-16 år gammel, og er dreven i gamet.

— Dette antrekket gleder jeg meg til å vise, sier hun og smiler entusiastisk.

En knall rød kjole med glinsende perler, svarte, høye støvletter og en hvit kåpe med skinnkrage, og prikken over i-en; et stort hjertesmykke med røde, glinsende stjerner og matchende ring.

Linda vil ha et siste overblikk av make up-ekspert, Benedikte Wigum.

— Du er nå så flink selv, du, roser Benedikte.

Limo-moro

Så er det ut i de ventende limousinene. Stemningen i den fremste bilen er høy. Lattermild og litt spent. Stand up-komiker Roar Brekke har allerede oppholdt seg på første stoppested, Torgallmenningen, en stund, for å trekke publikum. Det har han tydeligvis klart. Modellene har tilskuere i massevis.

— Jeg kommer til å tisse på meg, flirer en av jentene i bilen når hun ser menneskemengden utenfor.

Så går døren på limoen opp. Først ut skrider Linda. Tre runder frem og tilbake på den røde løperen. Minutter senere har alle modellene vist frem sitt antrekk og showet er over. I ekte «Speed-Fashion Show-ånd». Charles Hodne er fornøyd med innsatsen.

— Det var jo masse folk. Jeg håper det er like mange alle stedene.

— Å, det var gøy, sier Linda og smiler fornøyd vel inne i limoen igjen.

Så bærer det tilbake for å skifte til neste antrekk. Det er en time til løperen rulles ut og limoen ruller inn på Vågsallmenningen.

<b>LIMO OG RØD LØPER: </b>Modellene ankom visningsstedene i limousiner. I løpet av tre timer hadde de ti modellene vist 30 antrekk på tre forskjellige steder.<br/>FOTO: HELGE SUNDE
FULL FART FASHION: </b>Bergen Sentrum AS arrangerte i går Bergen Speed-Fashion Show for første gang. Ti modeller fra Modellhuset viste frem høstens moter på Torgallmenningen, Vågsallmenningen og ved Den Blå Steinen.