— Det kjennes litt vemodig, medgir bystyrets desiderte veteran. I går var det avskjedsmiddag for ham og resten av det avtroppende bystyret i Håkonshallen.

De 67 representantene med følge, kommunaldirektører og byrådsmedlemmer, ble stemningsfullt tatt imot av Bergen Byspill, som gjenskapte middelalderstemningen utenfor med fakler, trommer og flotte kostymer.

Oppi trappen sto tidligere ordfører Kristian Helland og hans kone Astrid Kjøde Helland og ønsket velkommen.

For en tredjedel av det tidligere bystyret, var kvelden i går et farvel med bypolitikken. To tredjedeler har allerede tatt fatt på en ny periode.

Henry Hornes har fått navneskiltet sitt fjernet i Gamle Rådhus. Men helt slutt med politikken er det ikke .

— Jeg har sagt til partiet at hvis de vil bruke meg i komiteer og utvalg, er jeg rede. Nå er jeg pensjonist og har god tid, sier han.

Hornes har sittet 36 år i Bergen bystyre. Først fire år som vara- og deretter med fast plass.

— Men det var bare tre møter jeg ikke stilte på de årene jeg ikke var fast, repliserer han.

På tampen av tjenestetiden har Hordnes bedrevet litt hoderegning. 36 år i bystyret er til sammen 360 møter. Hvert møte varer drøyt seks timer bortsett fra budsjettmøtene som kan strekke seg over 12 timer. Det er blir 2400 timer, konkluderer han fornøyd.

— Har bystyret høyere eller lavere status i dag enn for 36 år siden?

— Det får andre bedømme. Mitt fokus i alle år har vært å gjøre noe for de gamle og for barn og unge. Det er ungene som er fremtiden, sier han med patos.

På menyen ved bystyrets festmiddag sto gravlaks med avokado, lammekarré og kokosmousse til dessert.

<b>AVSKJEDSFEST:</b> Henry Hordnes kom for å si farvel til bystyret sammen med sin kollega Elisabeth Refsvik. Aps bystyreveteran har bak seg 36 år i Bergen bystyre. FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN