En 49 år gammel irsk murer ble tirsdag siktet for 29 tilfeller av fartsoverskridelser.

Iren skal også være ettersøkt av Kripos på grunn av en rekke straffbare forhold. Ifølge politijurist Robert Haukeland har en mann med samme navn og fødselsdato gjort seg skyldig i flere vinningsforbrytelser og vold mot politiet. Mannen skal være registrert med 16-17 ulike identiteter. Politiet vil nå sende inn fingeravtrykk for å bekrefte at det er samme person.

Ifølge leder av forseelsesavsnittet, Jan Gunnar Bøe er politiet oppmerksomme på at råkjørerne kan være de samme som de omreisende asfaltleggerne.

Teorien oppsto på bakgrunn av typen kjøretøy som blir benyttet. Iren er imidlertid ikke siktet for annet enn fartsovertredelser.

— Det er ikke kommet inn noen anmeldelser som tilsier at det har forekommet annen kriminalitet, sier Bøe.

Etterforskerne hadde i går ettermiddag ni personer inne til avhør. Primært er det snakk om engelskmenn og irer.

De ni er pågrepet mistenkt for gjentatte fartsoverskridelser. I perioden mellom 10. april og 19. mai har fotobokser registert hele 18 utenlandske kjøretøyer som har brutt fartsgrensene. Til sammen skylder de 700.000 i ubetalte bøter.

Etterforskerne gjorde i går et forsøk på å matche passbildene deres med bilder fra fotoboksene, men måtte gi slipp på alle de arresterte uten å ha kommet noe videre i saken.

— Vi har ikke noe håndfast. Det er tross alt ikke skjedd noe straffbart i forbindelse med steinleggingen, sier Bøe.

Resultatet var at alle de fengslede ble løslatt og fikk tilbake førerkortene sine. Det ble utdelt ett forenklet forelegg for ugyldig førerkort.

Bøe ser likevel ikke bort fra at flere blir siktet i saken.

— Det er helt sikkert noe mer her. Spørsmålet er hvor langt vi kommer, sier etterforskningslederen.