Det var en leser som onsdag kveld filmet fartsvidunderet av en Ultima GTR og sendte filmsnutten til bt.no. Han fanget den røde supersportsbilen i det den kom ut av Eidsvågstunnelen i retning sentrum.

Se videoen her! 0 til 90 på 2,6 sekunder!

Ultima er et engelsk bilmerke og produserer supersportsbiler for kjennere og spesielt introduserte, enten ferdigproduserte eller såkalte "kit cars", eller bilbyggesett på norsk.

Bilen satte i 2005 verdensrekord på å kjøre fra 0 til 100 miles i timen (tilsvarer 160 kilometer i timen) og tilbake til 0 på 9,4 sekunder. Bilen har også rekorden fra 0 til 100 miles i timen på 5,3 sekunder. Den klarer 0 til 60 miles/timen (96 km/t) på svimlende 2,6 sekunder, ifølge Wikipedia.

Bilen har småpene 685 hestekrefter og har slått rekordene til de tidligere verdensrekordholdere, som Ferrari Enzo og McLaren F1. Bilen veier 990 kilo og har en toppfart på ubeskjedne 372 km/t.

Det produseres årlig rundt 75 biler av Ultima-typen, og nå kjører altså ett eksemplar rundt på veiene i Bergen.

Skeptiske bileksperter

Det har bilimportør Trond Sandven i Sandven AS nærmest vanskelig for å tro.

— Du får ikke skilter til denne i Norge, og jeg tviler på noen ville giddet å importere den. Da ville jeg personlig vært veldig overrasket, sier Sandven.

Han forteller at bilen kun er typegodkjent i England, og ville trolig kostet rundt en million kroner med alt av norske avgifter.

Til tross for skepsisen: når han får se videoen er han ikke i tvil.

— Det er definitivt en Ultima. Du hører det på lyden også, det er en Corvette-motor, sier en engasjert Sandven.

— Denne er det noen entusiaster som har bygget selv, vil jeg velge å tro. Den har definitivt ikke norske skilter, sier han.

Bilskribent og motorentusiast Tore Bendiksen blir godt nysgjerrig når vi forteller han om den mulige fartsbomben i Bergen.

- Ingen tvil

— Det er en forferdlig spesiell bil. Det er gøyalt om noen har fått den til Bergen, det er det, forteller Bendiksen.

Han var også skeptisk før han fikk se videoen.

— Det er ingen tvil om at det er den. Dere har jo noen gærninger i Bergen som parkerer resten av landet på slikt, sier en lattermild Bendiksen.

- Lettkjørt

Etter at bt.no etterlyste eieren av bilen, tok han kontakt fredag kveld.

Han ønsker ikke å oppgi navnet sitt, men opplyser at han hentet bilen i England i sommer.

— Den er helt enorm på alle måter. Vi var to stykker som hentet den, før vi tok toget over kanalen og kjørte gjennom Europe tilbake. Det var en guttetur vi sent vil glemme, sier han.

Mannen vil ikke ut med den nøyaktige summen han har gitt for bilen.

— Men du får kjøpt slike brukt på nettet fra rundt 30.000 pund, sier han.

Bilen er lettkjørt, mener han.

— Det er nesten som å kjøre en forvokst gokart.

For mye oppmerksomhet

Én ting synes han imidlertid er litt negativt ved å kjøre rundt i en slik doning:

— Du får masse oppmerksomhet. Når du er ute i trafikken begynner folk å filme og ta bilder, og glemmer nesten å kjøre bil.

Til helgen er det Gatebiltreff på Eikås Motorsenter i Åsane. For dem som vil få et glimt av bilen, er det er vel ikke usannsynlig at rekordholderen blir å se på der. Den blir også å se på Bil- og MC-treffet på Bergen Travpark på søndag.

  • Har du bilder eller observasjoner av Ultimaen på bergensveiene? Send oss MMS på 2211, e-post til 2211@bt.no eller bruk kommentarfeltet under.
ULTIMA: En leser fanget dette fartsvidunderet ut av Eidsvågstunnelen på motorveien fra Åsane.
PÅ EIKÅS: Her er Ultimaen på Eikås Motorsportsenter denne uken.
Marius Bjørnsen
FET: Slik ser den ut, verdens raskeste bil, som for tiden cruiser på bergensveiene. Bildet er tatt fra Rudskogen Gatebiltreff i juli.
Torbjørn-Andre Thoresen
I JUNI: Her poserer bilen på Kokstad i juni. Da har den nettopp kommet til Bergen.
PÅ VEIEN: Her er bilen i aksjon.
Bjørn-Kristian Johannesen