Tall fra Database for statistikk om høyere utdanning (DBH) viser at Universitetet i Bergen (UiB) har lavest strykprosent her i landet.

Det medisinske fakultet hadde lavest strykprosent av alle fakultetene ved UiB i fjor, med 2,3 prosent. Til sammenligning strøk 14 prosent på det samme fakultet ved Universitetet i Tromsø (UiT), skriver studentavisen Studvest.

Det medisinske fakultetet i Bergen er det eneste i landet som bruker bokstavkarakterer. De andre medisinske fakultetene bruker bestått/ikke bestått.

Strykprosenten for medisinstudiene ved Universitetet i Oslo var på 8,5 prosent i fjor, og 22,6 prosent ved NTNU. Grunnen til det høye tallet i Trondheim er høy strykprosent ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk.

Statistikken fra DBH viser at strykprosenten for UiB totalt er på 5,2 prosent. Det er lavest av alle landets universiteter. NTNU har strykprosent på 9 prosent. Universitetet i Stavanger har strykprosent på 8,3 prosent, Universitetet i Oslo har 6,8 prosent, Universitetet i Tromsø 9,3 prosent, og Universitetet for miljø— og biovitenskap kan vise til en strykprosent på 7 prosent.

Samtidig viser statistikken at den gjennomsnittlige strykprosenten for offentlige høyskoler i fjor var på 7,9 prosent, mens den for private høyskoler var på 3,3 prosent. (©NTB)

KNUT STRAND