Trolig var det derfor milliardæren befant seg i Bergen med privatflyet sitt natten da Martine Vik Magnussen forsvant.

Flere i DNO-ledelsen er bosatt i Bergens-området, deriblant styreformann Berge Gerdt Larsen, administrerende direktør Helge Eide og sjef for datterselskapet DNO Yemen AS, Sven-Erik Lie. DNO har kontoradresse i Oslo, men mye av virksomheten styres fra en villa ved Nordåsvannet.

Er partnere i oljefelt

Sven-Erik Lie bekrefter at han kjenner til Shaher Abdulhak fra før, men vil ikke si om DNO møtte ham i Bergen før påske.

– Et av hans selskaper i Jemen er partner i fire oljefelter som vi også har lisenser i, sier Lie.

Han henviser ellers alle spørsmål til administrerende direktør Helge Eide, som ikke svarte på BTs henvendelser i går. Det gjorde heller ikke styreformann Berge Gerdt Larsen.

– Jeg vil ikke kommentere hvem DNO har eller ikke har møter med. Men jeg kan si at jeg ikke hadde avtalt noe møte med ham, sier Lie.

Abdulhaks selskap, Shaher Trading Company Ltd, er i følge egne nettsider en av Midtøstens største leverandører av alt fra kontormaskiner og kjøretøy til leskedrikker. I tillegg er selskapet involvert i oljebransjen. Selskapet har rundt 10.000 ansatte.

– Var i Bergen

Det har vært spekulert i at Farouk Abdulhak kan ha fløyet ut av Storbritannia i farens privatfly. Det avviser farens pressetalsmann:

– Shaher Abdulhak forlot Storbritannia torsdag (13. mars, journ.anm.) fra Farnborough Airport klokken 18.30 lokal tid. Han kom til Bergen og hotellet sitt klokken 22.00, sier David Wilson i Bell Pottinger Public Relations til BT.

Martine Vik Magnussen (23) fra Asker ble trolig drept natt til fredag 14. mars. Fredagen var Shaher Abdulhak i forretningsmøter i Bergen.

– Rundt tetid dro faren til Kairo, der han skulle møte familie, sier Wilson.

Ifølge Dagbladet.no dokumenterer skriftlige registre ved Flesland at milliardærens fly kom fra Storbritannia til Norge forrige torsdag. Det eneste aktuelle flyet lettet klokken 14.39 fredag.

Store i Jemen

DNO har eierandeler i åtte oljefelt i Jemen, hvorav tre produserer olje for øyeblikket. Selskapet gikk inn i Jemen i 1998, og har tjent gode penger på sine investeringer i landet.

Bergenserne Berge Gerdt Larsen og Helge Eide har bygget opp DNO til det største av de «små» oljeselskapene. Fra 1996 til 2006 økte markedsverdien på selskapet fra 300 millioner kroner til 12,6 milliarder kroner. Gerdt Larsen hadde på det meste en eierandel på 40 prosent. Han har nå solgt seg ned til drøye fem prosent, men er fortsatt største aksjonær og styreformann.

FARENS FLY I BERGEN: Det har vært spekulert i at Farouk Abdulhak kan ha fløyet ut av Storbritannia i farens privatfly. Dette avviser farens pressetalsmann. Flyet befant seg i Bergen natten da Martine Vik Magnussen forsvant.
Nn