De tre er innlagt i isolat på sykehjem i Bergen for å unngå spredning av smitte etter hjemkomst. Ytterligere fire holdes i isolasjon på sykehjemmet i Spania. Ikke alle er syke, men holdes likevel isolert for å hindre smittespredning. Også noen blant personalet er smittet.

Inntaksstopp

– Det ble fra i går innført midlertidig inntaksstopp ved sykehjemmet inntil man har situasjonen under kontroll og smitten er fjernet, sier informasjonsrådgiver Ragnhild Øverland Arnesen i Bergen kommune til BT.

Hun opplyser at kommunen blir holdt løpende orientert om utbruddet. De siste meldingene går ut på at sykehjemmet har tatt de forholdsregler som kreves, og at det ikke lenger skal være fare for smittespredning.

– Hvor lenge skal inntaksstoppen vare?

– Foreløpig har vi sagt en måneds tid. Vi regner med at det skal være nok, sier Øverland Arnesen.

Hun understreker at ingen nye beboere stod på farten til å dra til Spania da utbruddet ble kjent, men at man har hatt kontakt med et par stykker som har valgt å utsette avreisen inntil videre.

Det er plass til 25 beboere ved sykehjemmet Fundacion Betanien i Alfaz del Pi, ikke langt fra Benidorm, som Bergen kommune har drevet i noen år.

Gule stafylokokker(MRSA) er mer vanlig i Spania enn i Norge, men senest for noen måneder siden var det et stort utbrudd ved Ladegården sykehjem i Bergen. 14 pasienter ble smittet og flere avdelinger ble stengt i flere uker.