Mandag kveld fikk RadiOs.no henvendelser fra fotgjenger som hadde gått langs Industriveien i Kolskogen og fryktet for å bli nedkjørt av biler som lekte seg på glatten uten kontroll å ha særlig kontroll på kjøringen.

Det var 19.30 tiden at RadiOs.no fikk en telefon fra en skremt fotgjenger som hadde gått langs Industriveien da flere biler hadde kommet kjørende i stor fart på det glatte føret.

— Jeg kom gående på fortauet mot Kuventræ da tre fire biler kom rasende i stor fart og slang frem og tilbake på glatten uten å se ut til å ha særlig kontroll, sier fotgjengeren til RadiOs.no.

Da RadiOs.no tok turen i Kolskogen litt senere var det rolig en god stund før det først dukker opp en bil som sladder avgårde bortover mot Kuventræ og passerer svingen ved Bohus uten å ha noen mulighet til å stoppe hvis det skulle komme en bil fra siden. Bare noen minutter senere kommer den neste i like stor fart og med lite kontroll å kjøringen.

RadiOs.no treffer flere gående ved Industriveien som uttrykker at de ikke føler seg trygg når de går langs veien.

Da vi ringer politiet i Os, får vi melding om at de ikke kan gjøre noe på grunn av annet oppdrag.

— Vi tar meldingen til etteretning, men kan ikke gjøre noe med dette nå på grunn av at vi er på et annet oppdrag, sier en av betjentene til RadiOs.no.

RadiOs.no kjenner til at Industriveien i Kolskogen er en streknng som blir brukt til farlig lek med bil og motorsykkel både sommer og vinter.

Da RadiOs.no var i Kolskogen registrerte vi helt tydelig flere "ungdomsbiler" med mange personer i som kjørte rolig frem og tilbake for å sondere at kysten var klar før de ga gass.

Jan Petter Svendal