— Dette er farlig. Jeg skjønner ikke hvorfor ingen har gjort noe, sier Cynthia Ibanñez.

I juni gikk hun tur i Fløysvingene sammen med hunden sin og to venninner. Plutselig forsvant ni år gamle Simba ned i et to meter dypt hull. Blodig og skadet dro 24-åringen ham opp. Simba måtte trekke alle fortennene og gå på antibiotika og smertestillende i to uker.

  • Dyrlegen sa at han hadde vært heldig. Fallet kunne endt mye verre, sier Ibanñez.

Avviser ansvar for ulykken

Etter uhellet skrev hun brev til Bergen Skog -og træplantningsselskap og ba dem sikre hullet som ligger bare en halv meter fra turveien opp til Fløyen. Hun ba også om å få erstattet noen av utgiftene hun hadde til dyrlege og taxi.

I går kom svaret. Selskapet viser til at det er svært mange fordypninger langs veiene på Fløyen og avviser at de har noe ansvar for ulykken som skjedde. Cynthia Ibanñez synes det er trist.

— Hunden min klarte seg rimelig greit. Men neste gang kan det være et barn som faller. Da håper jeg virkelig at de vil være mer hjelpsomme, sier hun.

I brevet Ibanñez har fått står det at selskapet ikke kjenner til at det har skjedd slike uhell tidligere og at de derfor ikke anser hullet som noe stort problem.

- For dyrt

Ifølge skogmester Axel Ingvaldsen er hullet som Simba falt ned i en såkalt kisteveit, det vil si en fordypning i veigrøften der vannet ledes under veien.

— Det finnes svært mange av disse kisteveitene rundt om i Bergen. Hvis vi skulle ha sikret dem alle ville det kostet utrolig mye penger, sier han.

Ingvaldsen understreker at det ikke er mulig å tette igjen fordypningene. Da vil man ødelegge vanngjennomstrømningen.

— Eneste mulighet er å legge rist over dem, sier skogmesteren.

— Er det ikke deres ansvar å holde turveiene sikre?

— Nå ligger denne kisteveiten utenfor veien. Det er mange kanter og farlige steder når man ferdes ute i naturen. Vi kan selvfølgelig ikke ta ansvar for å sikre alle disse, sier Ingvaldsen