— Det er pussig, men Kalle brukes bare av de som har kjent meg i by'n, sier Olsen og behøver ikke å si hvilken by. Eller at den ligger hans hjerte nærmest.

— Jeg ville tilbake til Bergen, jeg ville hjem, for jeg har vært bergenser langt inn i sjelen hele tiden, sier han og sikter til mange år i København, Oslo og London. Han har en fargerik livshistorie, er selv fargerik og forteller gjerne, med selvironi og en stor latter.

Hans vita omfatter Kunsthåndverksskolen, teatermalerlærling på Den Nationale Scene, dekoratør i Kløverhuset, i Københavns Magasin du Nord og hos Harrod's i London - «København var festlig den gangen, bergensere kler København.» Han ble både scenograf og kostymetegner i København, ble så bedt av Per Lekang om å komme til Nationaltheatret og overta etter ham, det skulle være et år og ble ti. Før det ble Det Åpne Teater.

Nå er Kalle Olsen hjemme og blir forsyne oss ganske snart pensjonist! Det ser man ikke, verken på mannen eller bildene: collager han har klippet, limt, malt og tegnet til de fremstår som delvis teatrale scener i de herligste farger.

— Jeg har nok tatt med meg en del fra teaterlivet. Men alt jeg har sett og opplevet, går inn i de små skuffene, som jeg kaller det. Og kan tas frem igjen.

HJEMME: Karl Martin Olsen, Kalle blant venner i hjembyen, stiller ut sine overdådige collager hos Galleri Siverts.
FOTO: EIRIK BREKKE