Når et dansesenter har 430 elever og tre fjerdedeler av dem er med på scenen og et antall foreldre er med bak og sportsvogner i tillegg står med hørbart innhold i korridorene, sier det seg selv at det blir ganske livlig. Vi måtte beundre moren som satt helt rolig og leste midt på gulvet i Studio 1 (eller kanskje det var 2), uanfektet av de yngste danserne med lopper i blodet og bena.

Klassisk og breakdans

En juleavslutningsforestilling er en mønstring. Og Bergen Dansesenter i Kulturhuset USF kan mønstre ganske meget — fra danselek for de yngste til klassisk ballett, kreativ dans, jazz, stepp, moderne dans og endatil breakdans som i høst stod på timeplanen for første gang. Og som har fått flere gutter innenfor dansesenterets dører.

— Antallet elever øker hele tiden, de blir bedre og bedre, og flere og flere er begynt å trene mer enn én gang i uken, sier en fornøyd Siren Underthun som tar seg av det administrative mens Liv Basberg er daglig leder for senteret.

Blomstrende interesse

Det er ikke bare på Verftet danseinteressen manifesterer seg. Det er kommet danse- og ballettklasser også i bydelene, Langhaugen skole har tre klasser på danselinjen og ventelister, og kulturskolen har også dans på sitt program.

Om det er Bergen Dansesenter som har generert all denne interesse, skal vi ikke si, men Siren Underthun er opptatt av at det ikke skal være seg selv nok, at det skal se utenfor sine egne vegger og være en pådriver generelt.

Men i går var det dansesenterets dag med en upretensiøs mønstring for at foreldre og andre skulle få se litt av alle aktiviteter og nivåer. Det var ingenting å si på interessen foran scenen heller, men det var pedagogene forberedt på. Derfor var forestillingen i to deler som hver ble vist to ganger. Fire smekkfulle hus en regnvåt desemberdag er ikke verst.

KLASSISK: Det var ganske imponerende hva «barn begynnere» klarte etter bare et semester med klassisk ballett.
MARITA AAREKOL