– SELVSAGT VAR det stor skepsis. Når man er vant til å pusse opp med fransk grå, som ble litt rosaaktig på veggen, blir man litt reservert, ler SIBs driftssjef Arne Grostøl og ser inn på den mest fargesterke hybelen på Alrek studenthjem.

Svart gulv, en grå vegg og knall, knall grønne hyller som svinger seg over hele den ene veggen og opp til taket.

Dette er arkitektene Todd Saunders og Jostein Korsnes sitt verk. Fire helt standard studenthybler, to på Alrek og to på Hatleberg, har fått nytt liv.

– Vi har vært opptatt av å lage rom der studentene har det de trenger, men samtidig ønsker vi ikke å si at «her skal du sitte» og «her skal klærne dine henge», sier Saunders.

Den knall grønne og en nesten lik rød, karakteriserer han som gutterom. Her er det dype hyller som går nesten til taket, en benk, et åpent skap med plass til å henge opp klær, og hyller ved vasken. Langs taket går en lang hylle i bokhøyde.

– VI SER AT jentene er flinke til å sette sitt personlige preg på rommene. Guttene gir mer blaffen. Men nå får de et rom som har særpreg, smiler Arne Grostøl.

SIB har et vedlikeholdsbudsjett på 20 millioner kroner i året, og i år er mye av det brukt på akkurat disse to studenthjemmene. Spesielt Hatleberg har hatt færre søkere de siste årene. Nå er både felleskjøkkenene og hyblene i ferd med å bli pusset opp.

– Målet vårt er en pilothybel laget av Saunders og Korsnes til hvert kjøkken, altså at hver sjette-syvende hybel skal være av denne typen, sier Grostøl.

På Hatleberg har alle hyblene eget bad. Av de to pilothyblene har den ene fått vindu mellom badet og hybelrommet, den andre har glassdør inn til selve dusjen.

– Her er ikke innsyn, og vindu gir større romfølelse, sier Saunders.

De to hyblene er delt inn i to soner; en gangsone som har et røft belegg på gulvet, og en oppholdssone som har fått tregulv. Sengene er bygget inn og løftet opp, slik at det er plass til skuffer under. På hele den ene veggen er den plassert et stort hyllesystem, med innslag av rødt på den ene hybelen og mintgrønt på den andre.

DE FARGESTERKE hyblene er delt ut på vanlig måte, og koster det samme i leie som en standardhybel.

– Det kan nok hende at noen fikk seg en overraskelse da de flyttet inn, ler Hans Rohde, administrasjonssjef for studentboligene.

Han sier at de moderne hyblene skal evalueres før det blir bestemt om de skal lages flere slike. Så langt er tilbakemeldingene gode.

– Det har vært en stor suksess. Og de som er vant til grårosa vegger, er ikke like skeptiske lenger, smiler Arne Grostøl.