Det ble slått full alarm i forrige uke, da det ble oppdaget at en ti måneder gammel jente ble innlagt på Haukeland Universitetssjukehus med mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse.

I helgen varslet Haukeland om at barnet forventes å bli helt frisk igjen.

— Vi er veldig lettet og glade for at det har gått så bra med henne, og at ingen andre barn er syke, sier leder Anette Hem Reidarsen i Solknatten barnehage på Nesttun.

Spritet ned barnehagen

Hun forteller at de ansatte i barnehagen spritet ned alt som eventuelt kunne bære smitte, selv om det trolig var unødvendig.

— Vi vasket alt og spritet ned leker og dørhåndtak. Det hele var veldig ubehagelig og skummelt. Nå er vi bare glad for at det er over, sier Reidarsen.

Øystein Søbstad, smittevernoverlege i Bergen, sier at faren er avblåst i denne omgang.— Vi skal likevel holde ekstra øye med barnehagen i et par uker til, i tilfelle flere barn skulle utvikle symptomer, sier Søbstad.

Store vaksinekampanjer

Hjernehinnebetennelse er en betennelse i hinnene rundt hjernen og ryggmargen. Sykdommen kan være dødelig, om det ikke blir oppdaget tidlig nok.

Barn i barnehage og

ungdom under russefeiring er grupper som er ekstra utsatt på grunn av alder, atferd og tett samvær.Derfor kjører helsemyndighetene storstilte kampanjer for å få så mange elever på videregående skole som mulig til å vaksinere seg.

— I fjor var det drøye 30 prosent som vaksinerte seg. I år håper vi at vi kommer opp mot halvparten, sier Søbstad.

I fjor ble det ikke rapportert om noen tilfeller av smittsom hjernehinnebetennelse i løpet av russetiden.