Ved 11.30 tiden var vindkastene nede i 13 m/s, da hadde de falt fra 31 m/s som ble målt ti-femten minutter tidligere, sier vaktoperatør Morten Hansen ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

Rundt klokken 10.20 torsdag formiddag ble det meldt om vindkast med en snittstyrke på rundt 25 meter per sekund. Det ble da meldt at Sotrabrua ville bli delvis stengt.

Fem minutter senere melder imidlertid Statens vegvesens vaktoperatør at vindstyrken har sunket igjen, men det er fortsatt fare for at Sotrabrua blir stengt eller delvis stengt på kort varsel.

De store variasjonene gjør at politiet og Statens vegvesen følger situasjonen nøye.

Stenger ved 30 m/s

Veitrafikksentralen og politiet vurderte også å stenge hele broen natt til torsdag. Bakgrunnen er at vindstyrken på broen skal ha vært oppe i 24,5 meter per sekund på et tidspunkt i natt.

— Vi sendte patruljebil, og det viste seg at det nå blåser 17 sekundmeter. Så broen er fremdeles åpen, sier Asbjørn Andersen.

Vaktoperatør ved Veitrafikksentralen, Camilla Einarsen, sier til bt.no at den kritiske grensen er på rundt 30 meter per sekund.

— Det er når vinden nærmer seg denne styrken at vi eventuelt stenger Sotrabrua. Ifølge prognosene, skal vinden ligge rundt 22 i dag, så vi håper det går greit, sier vaktoperatør Camilla Einarsen til bt.no i 7.30-tiden.

Statsmeteorolog Haldis Berge sier til bt.no at det ventes perioder med liten storm i Hordaland i ettermiddag, og at vindstyrken på Sotrabrua kan nærme seg grensen senere i dag.

— Når vinden dreier fra sør og sørvest til vestavind i ettermiddag, kan det hende det blir en kortvarig periode med vind opp mot 30 meter per sekund, før vinden minker i kveld, sier Berge.

Trær velter i veien

Einarsen ber bilistene være spesielt oppmerskomme på at den sterke vinden kan blåse gjenstander ut i veiene.

— Det er en del trær som ramler i veine på sånne dager, vi har fått meldinger om det fra Osterøy, sier Einarsen.

Rundt midnatt vektet et tre ut i veien på E39 på Vikaleitet. Politiet hadde manuell dirigering på stedet til Mesta kom og fjernet treet.

— Det har foreløpig ikke vært andre hendelser relatert til uværet i natt, sier operasjonsleder Andersen.