Fredag og første del av lørdag vil det meste av nedbøren falle i Rogaland og Hordaland, med opptil 50 millimeter nedbør. Fra lørdag ettermiddag til mandag morgen er det Hordaland og Sogn og Fjordane som blir utsatt for like store nedbørsmengder.

— Det ventes raskt stigende vannføring i mindre bekker og elver, men ikke flom i større vassdrag. Det er mulighet for lokale oversvømmelser i byer og tettsteder, heter det i varselet fra NVE.

Skredfare

Lokalt store nedbørsmengder kan gi økt skredfare, og mye nedbør fører til fare for gjentetting av kulverter og andre avløpsveier.

— Fra i ettermiddag og frem til ut på natten vil det ifølge varselet komme 50-60 millimeter nedbør, sier statsmeteorolog Arnstein Tjøstheim ved Vervarslinga på Vestlandet.

Lørdag blir det bygevær i Hordaland.

— Men da er det ventet mer nedbør Sogn og Fjordane.

Søndag skal det bli litt bedre med litt opphold.

— Da kommer mer spredte byger. Søndag blir det lettere, men det blir ikke fint vær da heller, er den nedslående meldingen fra Tjøstheim.

Dårlige utsikter

— Hva med til uken?

— Det blir ikke godvær til uken, heller. Frem til om med fredag og neste helg ser det også dårlig ut. Det ligger an til nedbør hver dag, men det er ikke helt håpløst, det blir jo litt opplett inne imellom. Med vi er ikke på vei inn i noen godværsperiode.

— Er dette ille for å være oktobervær?

— Det er ikke helt uvanlig vær for oktober. Normalen for Bergen viser at oktober er den nest våteste måneden med 271 mm. September er enda litt våtere med 283 mm.

FRONTER PÅ VEI: Dette satellittbildet ble tatt fredag formiddag, og viser nedbørsområdet som nå skyller inn over Vestlandet.
Storm