De neste dagene vil preges av bygevær, med fare for torden. Mandag ettermiddag var det kraftige byger med lyn og torden langs Hardangerfjorden, men i Bergen var det sol.

— Vi skal ikke mer enn et par mil østover, så er det kraftige byger for øyeblikket. Det er typisk for ustabilt vær. Tordenbygene kan være intense og kraftige, og gi mye nedbør, men det blir ikke langvarig, sier Storm-meteorolog Roar Teigen.

— Det kan komme byger som treffer Bergen med torden i kveld, men det er ikke så godt å si, tordenbygene er ikke så lette å forutsi.

Torden også tirsdag

Også tirsdag er det ventet bygevær, og meteorologen utelukker ikke tordenvær heller, da først og fremst noen mil inn fra kysten. Generelt i Hordaland er det størst sjanse for bygevær på ettermiddagen i morgen.

— Vinden, som nå er opp til sørlig liten kuling langs kysten, minker i ettermiddag og kveld. I morgen blir det sørlig bris og egentlig ganske rolig, sier Teigen.

Onsdag skifter vinden til nordvestlig bris.

— Det blir fortsatt enkelte byger i fylket onsdag, men tordenfaren er begrenset, sier han.

Temperaturen vil være fallende de neste dagene, og når neppe over 20 grader.

Solen kommer tilbake

Men torsdag og fredag snur det.

— Det kan se ut som vi får glede av en svak høytrykksrygg på torsdagen, som trolig gir opphold og en del sol. Det ligger en front i Nordsjøen, men det er usikkert om den kommer inn til land, så det ser ut til å bli opphold og mye sol også fredag, sier Teigen.

Temperaturene vil stige igjen, og fredag blir det godt over 20 grader igjen.

Helgeværet er usikkert, men trolig blir det grått, sier Storm-meteorologen.

vaer.jpg
YRs VÆRKART