Søndag kan det bli lokalt vanskelige kjøreforhold i Hordaland og Rogaland på grunn av glatte veier, varsler Meteorologisk Institutt i et OBS-varsel.

— Sludd og snø kan gi glatte veier i dag, særlig i indre strøk og i områder som ligger over 200 meter, sier vakthavende meteorolog Anna Reistad ved Vervarslinga på Vestlandet.

Mellom 200 og 400 meter

Ifølge meteorologen vil vi få nedbør i Bergen hele søndag, frem til sent søndag ettermiddag. Mellom 200 og 400 meter vil nedbøren komme som sludd eller snø.

— Natt til mandag vil temperaturen falle, noe som gjør at nedbøren som faller søndag kan fryse. Da kan det bli glatt, sier Reistad.

Også i indre strøk er det fare for sludd og snø som kan gi glatte veier. Der er temperaturen noe lavere enn i Bergen, som vil få mellom 3 og 4 grader søndag.

— Generelt i dag og på mandag vil det være stor fare for glatte veier. Har folk tatt vinterdekkene på, skal det nok gå bra. For de som ikke har skiftet dekk ennå: Det er på tide! sier meteorologen.

I Bergen mener meteorologen at områder i Arna og Åsane kan få glatte veier søndag.

— Jeg håper vegvesenet har strødd i dag, sier Reistad.

Har saltet og brøytet

Trafikkoperatør Thore-Andree Halland i Statens vegvesen forteller at de har brukt morgentimene på tiltak mot glatte veier.

— Vi har vært ute og saltet en del steder, blant annet på Fanafjellet der det typisk blir glatt, sier Halland.

Halland forteller at de også har brøytet ved Trengereid og på Gullbotn.

— Der var det en del slaps i veien, sier han.

Foreløpig har ikke vegvesenet hørt om noen uhell som følge av de glatte veiene.

— Vi følger med utover dagen, sier han.