— Obduksjonen vil bli gjennomført torsdag ettermiddag. Vi regner med at resultatet av denne vil gi oss svar på hva som førte til Alvestads død, sier den belgiske statsadvokaten Lode van Daele til Bergens Tidende.

- Vil ikke spekulere

Statsadvokaten understreker at etterforskningen fortsatt er i startgropen. Politiet holder alle muligheter åpne for hva som kan ha ført til marineoffiserens død.

— Vi vil ikke spekulere i om det har skjedd noe kriminelt. Akkurat nå jobber vi med å samle ytterligere informasjon i et forsøk på å rekonstruere hva som har skjedd i tidsrommet fra han sist ble sett til han ble funnet, sier van Daele.

Til Bergen med æresvakt

Statsadvokaten tror at den avdøde marineoffiseren kan bli fraktet hjem til Norge kort tid etter obduksjonen i morgen. Det ble i går avgjort at begravelsen vil finne sted i Bergen.

Etter det Bergens Tidende kjenner til vil Sjøforsvaret sørge for at den avdøde blir eskortert av en æresvakt hele veien hjem. Det vil også bli en militær mottakelse i Norge.

Hemmelig etterforskning

Den belgiske statsadvokat ville i går ikke fortelle hva som er kommet frem under etterforskningen. Han opplyser at etterforskningen ifølge belgisk lov er hemmelig inntil den er avsluttet.

Alvestad, som har bodd i Bergen de siste syv årene, ble funnet under en vippebro i havneområdet i Zeebrügge mandag. Han hadde da vært savnet i to uker.

Løytnanten tjenestegjorde som førstemaskinist om bord på minerydderfartøyet KNM «Måløy» som deltar i NATOS stående minerydderstyrke. 30-åringen ble sist sett da han forlot en kafé i havneområdet.

Mye spekulasjoner i Norge

I flere norske aviser ble det i går spekulert hyppig i om marineoffiseren som kommer fra Aust-Agder er utsatt for noe kriminelt. Alvestad ble funnet i et maskinrom inne i brokonstruksjonen, minst ti meter under kjøre- og fotgjengerfeltet oppe på broen.

Ifølge Agderposten skal det være funnet blodspor som kunne tyde på at han hadde forsøkt å klatre opp på veien igjen. Dette avviser statsadvokat van Daele overfor BT.

— De eneste blodet som ble funnet på stedet lå like ved den omkomne. Resten blir bare spekulasjoner.