Bergen kommunes vaktsentral opplyste tidligere i kveld at vannet vil bli skrudd på ved 23-tiden fredag.

Innen midnatt

Det vil imidlertid ta noe tid før vannet når ut til samtlige husstander. Det kan nemlig ikke settes fullt trykk på vannet med en gang, av fare for å sprenge rørene. Men innen midnatt — når alle hovedledninger og siderør er fylt - skal det igjen være mulig å få seg en dusj og en tannpuss for beboerne i Sandviken.

Arbeidet med å reparere ledningene i Sandviksveien og Amalie Skrams vei har pågått i hele dag.

— Det tok lang tid fordi bakken var full av kabler, gassrør og høyspentledninger, opplyser Geir Helleseth ved vann- og avløpsetatens vaktsentral.

Uten vann i ett døgn

Vannet har vært borte siden 21.40-tiden torsdag kveld. En rekke beboere har altså vært uten vann i over et døgn.

— Ingenting varer evig, heller ikke vannledninger, sier Jan Hansen ved vaktsentralen. Problemene startet da en vannledning ved Reperbanen i Sandviksveien sprakk.

Spruten stod i været - siden har det ikke vært mulig å få en dråpe ut av vannkranene i området. Også i boligene rundt Breiviksveien var det full stopp i vannleveringen i morgentimene.

— En ulykke kommer sjelden alene, sier oppsynsmann Harry Flinseth. Han forteller at hovedledningen ved Reperbanen var skadet, samtidig som et siderør ble helt ødelagt.

IKKE EN DRÅPE: Etter to vannledningsbrudd torsdag kveld, kommer det ikke en dråpe vann ut av kranene i store deler av Sandviken.
Foto: Arne Nilsen