• Dette er ikke greit, sier etatssjefen i kommunens sosialtjeneste. Nå griper han inn i saken.

Bt.no fortalte tidligere i dag om de 40 beboerne i Vestlundveien 22 som ble uskyldige offer i konflikten mellom BKK og utleieren som ikke betalte strømregningene. Blant annet har to barnefamilier tilhold i det ulovlige hybelbygget som ble koplet av strømnettet i dag tidlig.

Da Jostein Hestnes, etatssjef for sosialtjenesten i Bergen kommune, fikk høre om saken, reagerte han med vantro.— Det er helt nødvendig at en husholdning har strøm, spesielt i den kalde årstiden. Hvis det bor barn der i tillegg, er det ikke greit, sa han, og la til at han ikke hadde hørt om liknende situasjoner før.

Skylder på beboerne

Noen timer senere ringer han opp igjen med følgende gladnyhet til de strømløse beboerne.

— Kommunen har fått i stand en avtale med BKK. Vi går inn og dekker de løpende strømutgiftene, slik at ingen av beboerne lider overlast, sier Hestnes.

Huseier og utleier Thomas Jensen er glad for kommunens initiativ.

— Jeg beklager det som skjedde med strømmen

, og er veldig glad for at det har blitt en løsning på dette. Spesielt med tanke på at det var barn involvert, var dette en fæl situasjon, sier Jensen.

Han

opplyser at han har 200.000 kroner utestående til BKK i strømutgifter. Gjelden slipper han imidlertid ikke unna, i og med at kommunen kun dekker strømutgiftene på bygget fra og med i dag.Selv hevder Jensen at det er beboerne som har skylden for uføret de havnet i.

— Det var bare en av tre som betalte husleien, og slik har det vært over tid. Vi har sponset strømutgiftene over tid, og gått i tap. Slik kunne det ikke fortsette, sier Jensen.

Vondt av situasjonen

BKK er fornøyde med at kommunen griper inn og løser saken, før det går ut over en uskyldig tredjepart.

— Vi sender våre montører ut så snart som mulig, og da regner vi med at strømmen er tilbake i løpet av ettermiddagen eller kvelden, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK.

Hun legger ikke skjul på at saken har vært vanskelig for BKK.

— Dette har vært en trist og fortvilet situasjon, og vi mener at vi har strukket oss langt for å unngå dette. Vi er glade for at det nå er over, sier Tuvin.