«Er her for deg vennen», skriver en av venninnene.

Etter at den 18 år gamle gutten ble pågrepet i går, er det mange som har ønsket å vise sin støtte på det sosiale mediet.

Flere har sendt ham hjerter og en av vennene skriver «Jeg og (anynymt navn) tenker på deg».

Også ved Os gymnas er det flere av elevene som har reagert på pågripelsen.

Rektor ved skolen samlet onsdag alle elevene.

— Jeg ba dem være forsiktige med å snakke for mye om saken, både utad og med hverandre, sier rektor Trond Eikeland til bt.no.

Tilbyr hjelp

— Dessuten har vi tilbudt hjelp til de elevene som måtte føle behov for det. Vi har et ressursteam som kan kobles inn. De som trenger hjelp kan henvende seg via elevrådet, eller direkte til ressursteamet, sier Eikeland.

18-åringen som nå er arrestert for drapet på Hilda Feste (98) går ikke på Os gymnas. Likevel mente rektor det var rett å samle elevene onsdag.

— Veldig mange elever her kjenner den pågrepne 18-åringen fra tidligere skolegang. Og mange vil kjenne noen som kjenner ham. Os er et lite samfunn, sier Eikeland.

«Tragisk»

Rektoren omtaler drapssaken, og tirsdagens pågripelse av 18-åringen, som en «tragisk situasjon for hele Os-samfunnet».

— Selvfølgelig har jeg merket reaksjoner blant elevene. Men utover det vil jeg ikke kommentere noe mer hvordan nyheten preger dem, sier Trond Eikeland.

SAMLET ELEVENE: - Veldig mange her kjenner 18-åringen fra tidligere skolegang, sier rektor Trond Eikeland ved Os gymnas. Onsdag samlet han alle elevene etter at en 18-åring ble arrestert for Os-drapet.