Byrådet ønsket å legge ned grunnskoleutdanningen på Nygård skole. Dette er stedet hvor nyankomne minoritetsbarn— og ungdom går sitt første skoleår når de kommer. Forslaget ble vedtatt av bystyrets flertall i går.

Det betyr at nyankomne innvandrere nå skal begynne direkte på sin nærskole sammen med norske barn når de kommer til Bergen.

Underskriftskampanje

Lærerne på Nygård reagerte sterkt på at byrådets forslag gikk gjennom, og protesterte utenfor Gamle Rådhus mandag.

De er ikke alene i ønsket om å beholde grunnskoleutdanningen på Nygård skole. Godt over 300 lærere fra 19 skoler har signert et opprop mot byrådets forslag. Ansatte ved skoler som Gimle , Sædalen, Eidsvåg og Løvås skole har signert oppropet med utsagnet "Jeg er i mot forslaget om å legge ned Nygård skole".

Venter reaksjoner

På Nygård skole treffer bt.no en håndfull av lærerne som har søkt seg bort fra grunnskoleutdanningen. Det har nettopp vært møte i fagforeningen. Lærerne er frusterte.

— Det er utrolig kritikkverdig at de kommer med dette vedtaket rett før sommerferien, sier Gry Midttun.

Hun forventer flere reaksjoner på byrådets forslag, og tror årsaken til at enda flere lærere ikke har skrevet under på oppropet er helligdager og streik.

— Vi tror enda flere reaksjoner og underskrifter vil komme inn når de ser hva politikerne er i ferd med å gjøre.

Takker for støtte

Lærerne er glade for støtten fra kollegaene, og viser frem papirene med underskrifter fra skoler over hele Bergen.

— At så mange som 20 skoler og så mange ansatte har støttet oss, viser at det ikke bare er vi som ønsker å lage en sak, sier Monika Hatlen.

— Støtten fra Gimle er veldig sterk. Og de har prøvd det som byrådet nå vil gjøre, men gikk bort fra det fordi det ikke var noen suksess, sier Midttun.- Det er ingen som jubler over dette vedtaket, bortsett fra Griegakademiet som ønsker lokalene, sier Ragnhild Bergflødt, og legger til:

— Denne kampen handler ikke om bygget. Det kan akademiet få om de vil. Men vi må få lokaler hvor vi kan holde sammen.

Vil satse sterkere

Hatlen la merke til byråd Harald Victor Hove (H) sitt argument i debatten, om at minoritetsspråklige gutter gjør det dårlig på nasjonale prøver.

— Det er flott om han vil satse på det. Men han trenger ikke legge ned Nygård skole for å gjøre det, sier hun.

Hva tenker du om bergenslærernes protest? Diskuter under!