Den enorme populariteten til tross — flere sykehus i Sverige og Norge har allerede bannlyst den trendy skotypen i arbeidstiden. Nå gjør kortslutning under en operasjon at Helse Bergen vil forby dem.

— For en tid siden ble en pc på operasjonssalen slått ut under en operasjon, sier Svein Værholm, overingeniør ved Helse Bergens medisinskteknisk avdeling til NRK Hordaland.

Utløser elektiske støt

Crocks er blitt svært populære blant ansatte i helsevesenet. Helse Bergen begynte etter kortsluttningsepisoden å undersøke erfaringene med skoene Crocs rundt om i verden, og kom frem til at de vil forby skoene.

Skoenes isolasjon hindrer nemlig statisk elektrisitet å slippe ut via sålen og ned i gulvet, og elektrisiteten utlades derfor ofte ved berøring av apparater.

— Elektronikken er følsom for statisk elektrisitet og kan bli slått ut av dette, sier Værholm. I følge NRK opplever helsepersonellet i Helse Bergen daglig at Crocs gir små støt.

Investert i ant-statisitet

Tidligere har

skoene og i Stavanger har ansatte ved sykehuset opp-levd problemer med kortsluttning.

— Crocs er ikke anti-statiske sko. Jobber man på et sykehus, skal man ikke bruke andre sko enn antistatiske sko, sier Cecilia Engdahl, markedssjef for Crocks i Skandinavia til nettstedet.

Helse Bergen har brukt flere hundre tusen kroner på å lage gulv som leder vekk statisk elekt-risitet på operasjonsavdelingen. Bruken av Crocs kan gjøre investeringen bortkastet.

— Kjedelig at de investeringene skal være helt bortkastet fordi noen vil bruke Crocs, sier Værholm.

Scanpix/EPA