• Det jobbes ut i fra funn som er gjort på offeret eller på hennes klær.

Jenten (6) som skal ha blitt utsatt for seksuelt overgrep på vei hjem fra Flaktveit skole i forrige uke, ble tirsdag avhørt av spesialutdannede etterforskere. Der ga hun en mer detaljert beskrivelse av det hun hadde blitt utsatt for, samt ga politiet ytterligere detaljer om gjerningsmannen.

Politiadvokat Trond Eide sier avhøret har styrket troen på hva som har skjedd.

— Vi var forholdsvis sikre fra før, men etter avhøret fremstår det som enda sikrere at hun har blitt utsatt for et alvorlig overgrep. Vi har ingen grunn til å betvile det hun har opplyst, sier Eide.

Fremdeles ingen DNA-profil

Folkehelseinstituttet arbeider fremdeles med å analysere funn for å bygge opp en DNA-profil av gjerningsmannen. Men så langt er ingen fullstendig profil klar.

— Det jobbes ut i fra funn som er gjort på offeret eller på hennes klær, forklarer Eide.

Han legger til at det fremdeles er høyst usikkert hvem DNAet stammer fra.

DNA fra hund

I tiillegg har politiet sikret seg DNA fra det som skal være overgrepsmannens to hunder. Disse skal vedkommende ha ha hatt med seg da overgrepet fant sted.

— Vi har ikke klart å avdekke hvilken rase det er snakk om. Dette vil nok ta lang tid, sier politiadvokaten.

Får stadig flere tips

Ifølge Eide kommer det stadig inn tips om hvem overgriperen kan være. Politiet har tidligere sagt at det kan bli aktuelt å kalle inn beboere i Åsane-området for DNA-prøver. Men Eide understreker at dette ikke er aktuelt per nå.

— Hvis vi på et tidspunkt har en fullstendig DNA-profil, så kan det bli aktuelt. Men så langt har vi ikke kommet enda.

I mellomtiden fortsetter arbeidet med å jobbe opp imot personer som tidligere har gjennomført lignende overgrep.

— Vi snakker med dem og undersøker blant annet om de har alibi. Men det er ikke noe gjennombrudd i saken enda, sier politiadvokaten.