Den nigerianske kvinnen (31) er blitt historisk med anmeldelsen sin. Etter det BT erfarer har ingen utenlandsk prostituert tidligere anmeldt en voldtekt i Hordaland politidistrikt.

– Vi er kommet veldig langt når denne kvinnen har valgt å gå til politiet. Det betyr at politiet har vunnet en form for tillit, og det er viktig, sier Hole, leder for Kirkens bymisjons omsorgsbase for kvinner.

Hun hører svært ofte historier fra de prostituerte om både vold og voldtekter. Nå håper hun at 31-åringens anmeldelse vil bli et eksempel til etterfølgelse for kollegaene på strøket.

– Vi har bekymret oss for at de lar voldsbruken gå altfor langt før de i det hele tatt kaller det for et overgrep. Som regel er det helt uaktuelt for dem å anmelde, sier Hole.

Det er ulike grunner til at de velger å la episodene ligge. Ifølge Hole handler det i hovedsak om redsel for represalier, og frykt for ikke å bli trodd.

– For utenlandske kvinner handler det også om at de ikke har tillit til politiet, ofte på bakgrunn av ting de har erfart i sitt eget land, forklarer Hole.

Men nå har altså en utenlandsk kvinne valgt å stole på norsk politi. Hun følte at hun ikke hadde noe valg etter å ha blitt truet med pistol og voldtatt.

Kvinnen kom til politistasjonen i 02-tiden natt til tirsdag. Seks timer seinere rykket væpnet politi ut for å pågripe 24-åringen.

Tre krimteknikere jobbet 16. mai i flere timer for å sikre spor etter den angivelige voldtekten i leiligheten.

– Siktede var villig til å forklare seg uten forsvarer til stede, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger.

Nå ligger det an til at mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i dag, 18. mai.