Tidligere denne uken ble det kjent at Eid kommune ville nekte organisasjonen BoogieEvents skjenkeløyve i idrettshallen i Nordfjord påskeaften.

Edward Leftwich, alias DeejayDj, spiller vokalbasert house på klubber i storbyar som Paris, Miami, Singapore og Amsterdam. Han bor i Nordfjordeid og driver organisasjonen Boogie Events sammen med konen Ann Elin Leftwich.

De ville tilby nordfjordingene en skikkelig dansekveld påskeaften, og hadde avtale om vakthold på samme måte som det har vært ved dansegallaer i hallen tidligere. Men skjenkeløyve ville ikke kommunen gi dem.

— Fra kommunen får vi høre at de knytter musikken med narkotika. De tror arrangementet vil trekke til seg folk som bruker narkotika. Jeg tror heller det er mangel på kunnskap, de vet ikke forskjell på trance og house, sa Ann Elin Leftwich tidligere i uken.

Også lensmann Webjørn Moe var skeptisk til house-musikken.

— Vi tror det blir mange ungdommer der, og vi vet at det skal være ølservering. I tillegg frykter vi at arrangementet skal trekke med seg narkotika, sa lensmannen til NRK Sogn og Fjordane.

I kveld ble det imidlertid klart at BoogieEvents likevel får likevel skjenkjeløyve.

Helse- og omsorgsstyret i Eid kommune vil gi house-fansen en sjanse, og bestemte med syv mot to stemmer at det likevel blir fest, skriver Fjordabladets nettutgave.

Utvalgsleder Trond F. Aarre (SV) og partifelle Jorunn Sandvik var de eneste som holdt med administrasjonen i at det ikke burde bli innvilget skjenkeløyve.