Det opplyser elevinspektør Stig Hammersland ved Sandsli videregående skole. Etter å ha hatt lange møter med russestyret, er det klart at fire russ ved Sandsli har vært involvert i svartelisten hvor 17 år gamle Sigurd Naustdal figurerer kun fordi han er homofil.

Betegnelsen bak navnet hans må anses for å være krenkende, og ifølge Hammersland det verste han har sett på en svarteliste.

Det var fire elever på Sandsli, og fem elever på Nordahl Grieg videregående skole, som sammen sto bak listen. Listen ble laget på Nordahl Grieg, hvor Sigurd Naustdal går, på oppdrag fra Sandsli.

— Vi har nå hatt en lang prat med de involverte, og vi har fire elever som har fått et farekort. Det vil si at de risikerer nedsatt atferdskarakter etter denne hendelsen, sier Hammersland.

En av russen på Sandsli sendte listen til en elev på Nordahl Grieg torsdag i forrige uke. Svartelisten er ikke Sandslis «offisielle» svarteliste. Russestyret bestemte seg før russetiden for å legge den bort.

Rektor Lin Holvik ved Nordahl Grieg videregående skole har også varslet reaksjoner mot skolens egne elever, som var med på å lage listen.