— Vi har nettopp fått avgangstider rundt klokken 20.00 for våre to fly og de 257 passasjerene våre, opplyser informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian litt før klokken 18 søndag kveld.

Flyavgangene til i overkant 500 nordmenn ble utsatt på ubestemt tid da de som driver med flykontrollen på flyplassen på ferieøya Tenerife satte i gang med å streike søndag.

- Ganske kaotisk

— Vi fikk bare beskjed om at det plutselig var streik der nede. Det var ganske kaotisk, spesielt med tanke på informasjon, siden de som oppdaterte oversiktstavlene var med på streiken, sier Ellingsen.

Saken er også løst for 300 personer som reiser med SAS.

— Ja, våre reisende har også fått avgangstider. Flyet vårt som skulle til Oslo har allerede tatt av, og de to flyene med Apollo-reisende som skal fly til Stavanger og Bergen, vil reise i løpet av kvelden, sier en lettet Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS Norge.

Nytt skift

— Vet du hva streiken dreide seg om?

— Nei, men det var en punktmarkering blant dem som arbeidet i kontrolltårnet. En stund var det bare fem fly som fikk ta av i timen, og vi var langt bak i køen. Men så kom det et annet arbeidsskift på, og de satte i gang med full flytrafikk igjen, sier Johansen.

SAS var allerede i full gang med å finne overnatting til sine reisende da de fikk de gode nyhetene om at flyene kom til å lette allerede søndag.

— Ja, frykten var stor en stund. Vi trodde vi måtte utsette avgangene til i morgen. Det var dårlig med ledige hotellrom på øya, men heldigvis slapp vi å ordne det, sier Johansen.