— Vi syntes det var veldig kjedelig med alle klagene vi fikk. Pass er veldig dyre. Folk klaget både på gebyret og åpningstiden. Gebyret kunne vi ikke gjøre noe med, men åpningstiden har vi utvidet, sier Vigdis Hundven, seksjonsleder ved Kontrollseksjonen ved Bergen Politistasjon.

Før stengte Passkontoret klokken 14. Nå kan reiselystne få passet påskrevet helt frem til klokken 17 mandag til torsdag, og 15.30 på fredagen i høysesongen.

— Publikum er veldig fornøyd. Det er folk fra vi åpner om morgenen og en jevn strøm gjennom hele dagen. Dette var rett og slett lurt. Vi så at jo mer vi strupte inn arbeidstiden, dess verre ble køen. Nå fordeler det seg mer utover dagen, noe som er bedre både for publikum og saksbehandlere, sier Hundven.

Fremdeles er det mange offentlige kontorer som stenger midt på dagen mens folk fremdeles er på arbeid. Vossinger må skynde seg til Lensmannskontoret før 14.30 dersom de skal ha pass. På Stord er fristen klokken 15.

Skal du ha sertifikat eller omregistrere en bil, må du møte opp før klokken er blitt kvart over tre. De fleste trygdekontorene i Hordaland stenger klokken 14.30. Bare Fedje, Askøy og Etne holder åpent en time lenger.

Dette vil Moderniseringsminister Morten Meyer gjøre noe med. Han ønsker bedre service i det offentlige.- Det dreier seg om å ha fysiske lokaler med en åpningstid som passer bedre inn i moderne menneskers hektiske hverdag, sier Meyer til NRK.