Før helgen skrev bt.no om at alle passkontorene i Bergen nå samlokaliseres i Fyllingsdalen.

— Jeg sjekket opp på forhånd på nettet. Likevel gikk jeg feil, sier Erlend Torgnes.

Han hadde regnet med at et kjapt besøk på Bergen sør politistasjon skulle gjøre susen. I stedet måtte han ta veien om Fyllingsdalen. Selv om politiet har lagt ut melding på sine sider, er ikke infoen oppdatert over alt.

— Egentlig skulle jeg passe min datter i dag. I stedet måtte moren hennes ta seg fri fra jobben. Dette tar meg minst en ekstra time, sier Torgnes.

Vel på plass i Krokatjønnveien i Fyllingsdalen må han trekke kølapp. Han er nummer åtte i køen.

Alle må vente

OMVEI: Erlend Torgnes' fingeravtrykk blir behørig registrert. Regina Roksvåg følger nøye med at alt blir riktig.
Rune Sævig

Fra i dag av er alle Bergens passkontorer samlokalisert på ett sted. At det er i Fyllingsdalen har allerede vakt reaksjoner. Mandag møtte BT flere som først hadde møtt opp andre steder, før de tok seg til Fyllingsdalen. Bergen vest politistasjonsdistrikt har reservert noen parkeringsplasser for det nye passkontoret, men det blir fort fullt.— Det går an å håpe at sentralisering gjør at det går raskere, at gjennomsnittspersonen får kortere ventetid, men før kunne du være heldig og kommer til Fana, så var der ingen kø. Her må alle vente, uansett, sier Torgnes.

Han skal til Tyrkia på ferie og må fornye passet sitt. Der er det et absolutt krav at passet har varighet mer enn seks måneder etter hjemkomst.

Innen to uker ligger forhåpentlig et nytt pass i postkassen.

Bruker fridagen på passkontoret

Sebastian Opheim (6) sitter spent på venteværelset. Han skal tilbringe store deler av sommerferien på Bali.— Vi måtte ta en dag vi hadde fri, sier Hege Opheim.

Hun hadde fått med seg at de andre passkontorene i området var stengt, og at det nå er Fyllingsdalen som gjelder.

— Vi undersøkte på torsdag, da fikk vi beskjed om at det ble åpnet her i dag, sier hun.

Som mamma tenker hun på dem som må bestille pass samtidig med «alle» andre:

— Jeg tenker at det må være et mareritt her når skolene og barnehagene har planleggingsdag!

Bestill plass

VENTETID: Hege Opheim og sønnen Sebastian måtte pent vente på tur utenfor passkontoret. Det var de forberedt på.
Rune Sævig

Mandag satt folk og pratet lavmælt i det store venterommet. Ventetiden var på en knapp halvtime. Verre blir det om noen uker, når det store førferiekjøret begynner.Regina Roksvåg betjener Erlend Torgnes med vant effektivitet. Hun stiller alle kontrollspørsmålene om fødested, adresse, øyefarge og så videre. Det hele går veldig raskt.

— Det har vært omtrent så travelt som ventet. Om noen uker blir det nok mange flere, men da er vi klar med timebestilling, slik at alle kan forhåndsbestille når de skal komme inn til oss, sier Roksvåg.

Plassbestilling skal være klart allerede i morgen, men drop-in er fremdeles mulig.

Roksvåg har én viktig melding til dem som trenger pass før sommeren.

— De må huske å bestille egen time til alle som skal ha pass, slik at ikke familien på fem kommer til én avtale. Det fungerer greit med kølapper, men ikke med timebestillinger. Det tar sjelden så lang tid, men vi beregner ti minutter per person, sier hun.

Det nye passkontoret i Fyllingsdalen har seks luker for passøkere.

Åpningstidene utvides til 08.30 til 15.00 mandag, onsdag og fredag. Tirsdag og torsdag er åpningstiden fra 08.30 til 18.00.

Hva synes du om endringen? Diskutér i kommentarfeltet under.