Kripos knytter familiefaren til en av de største overgrepssakene i Norge noensinne.

41-åringen ble pågrepet hjemme hos seg selv i en av Bergens omegnskommuner tirsdag ettermiddag. Da hadde politiet allerede spanet på ham i over et døgn.

To polititjenestemenn fra Kripos og to betjenter fra lokalt politi var kledd i sivil, slik at arrestasjonen av den 41 år gamle familiefaren skulle vekke minst mulig oppsikt i nærmiljøet.

Kripos mistenker 41-åringen for å ha sex-chattet med mindreårige jenter på internett.

— Deler av kontakten han har hatt med jenter på nettet er straffbar, sier Harald Skjønsfjell, leder for Kripos-seksjonen for seksualisert vold.

Familiefaren er nå siktet for seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år. Han er også siktet for befatning med bilder som viser seksuelle overgrep mot barn.

- Utga seg for å være jente

Kripos-etterforskerne kom på sporet av 41-åringen fra Hordaland under etterforskningen av en 32 år gammel mann fra Sandnes i Rogaland.

32-åringen ble i mars fengslet i Kristiansand, siktet for seksuelle overgrep mot barn under 14 år. Da politiet beslagla datamaskinen hans, fant de mengder med filmer og bilder av seksuelle overgrep mot barn.

Politiet mener Sandnes-mannen har hatt kontakt med mellom 50 og 80 norske jenter på nettet. Ofrene skal være helt ned i 11-årsalderen, og saken er trolig en av de største overgrepssakene i Norge i sitt slag noensinne.

Ved å utgi seg for å være en ung jente, skal 32-åringen ha lurt ofrene til å kle av seg, og gjøre seksuelle handlinger med seg selv som ble filmet med webkamera.

32-åringen skal ha lagret filmer og bilder av disse nettovergrepene, og politiet frykter han kan ha sendt dette videre til andre.

— Vi er nødt til å etterforske om han kan ha videredistribuert dette, sier Skjønsfjell.

Kripos bekrefter at 41-åringen ble pågrepet som en følge av etterforskningen mot 32-åringen, men vil ikke si hva som er linken mellom de to siktede.

— Vi ønsker ikke å gå ut med noe informasjon nå om hva som er sporene våre, sier Skjønsfjell.

- Ukjent antall ofre

Så langt har politiet identifisert 34 jenter fra hele Norge som mulige ofre for 32-åringens utnyttelse.

— Hvor mange som er ofre i forhold til 41-åringen er for tidlig å si, det vet vi ikke ennå, sier Skjønsfjell.

Under pågripelsen av 41-åringen beslagla politiet datautstyr. Tekniske etterforskere skal nå gjennomgå dette på jakt etter chattelogger og bilder eller filmer av seksuelle overgrep mot barn.

I går ble 41-åringen avhørt av Kripos-etterforskere i Bergen. I dag fremstilles han trolig for varetektsfengsling.

Familiefaren hadde i går kveld ennå ikke fått oppnevnt en forsvarer, ifølge Kripos.

- UKJENT ANTALL OFRE: En 41-åring fra en av Bergens omegnskommuner er siktet for barneporno og nettovergrep mot barn. - Deler av kontakten han har hatt med jenter på nettet er straffbar, sier politioverbetjent Harald Skjønsfjell, leder for Kripos-seksjonen for seksualisert vold.
Sigurdsøn, Bjørn