Mannen løp fra åstedet etter ranet, og hadde ifølge politiet kniven med seg.

I helgen er det kriminalvakten ved Bergen sentrum politistasjon som har ansvaret for ranssaken fra Bergen busstasjon fredag.

— Ingen er mistenkt i saken. Vi har ingenting å gå på, så vi er helt avhengige av overvåkingsbildene vi får fra bussen, sier en kvinnelig etterforsker ved kriminalvakten til bt.no. Etterforskeren ønsker ikke å oppgi navnet sitt.

«Rambokniv»

Det var i 21-tiden fredag politiet ble varslet om en raner - utstyrt med en rambokniv med taggete knivblad og grønt skaft - som slo til mot føreren av linje 40E. Ranet skjedde mens bussen sto ved en perrong på Bergen busstasjon. Raneren var siste passasjer som gikk av bussen.

Ransalarmen utløste full politijakt i Bergen sentrum, men signalementet var ikke all verden. Raneren ble oppgitt å være europeisk utseende - 180 centimeter høy og med mørkt hår. Under ranet snakket han engelsk, og hadde på seg beige jakke og mørk bukse.

Ikke innhentet video

bt.no spurte lørdag politiet om overvåkingsbilder fra bussen. Det viste seg da at disse bildene ikke var innhentet ennå.

— Nå har Tide sikret harddisken fra overvåkingskameraet i bussen. Men politiet får ikke ut filmen før mandag, sier etterforskeren ved kriminalvakten lørdag kveld.

SIKRET SPOR: Politiet skal ha sikret tekniske spor på stedet der bussranet skjedde fredag kveld. Her snakker politiet med bussjåføren. Et døgn etter ranet er gjerningsmannen fortsatt på frifot.
ØRJAN TORHEIM