Fire ble først pågrepet, men en av dem ble løslatt etter avhør i Bergen fredag. De tre andre skal fremstilles for varetekstfengsling lørdag formiddag, siktet for overlagt drap eller medvirkning til dette. Dette dreier seg om en far, en av hans sønner og en kamerat av sønnen.

Fjerdemann, som også skal være sønn av den eldste drapssiktede, er ikke siktet for drap. Politiet vil likevel ikke bekrefte at han er helt ute av saken.

Druknet kvinne

Ifølge politiet skal avdøde og den drapssiktede faren lenge ha hatt et konfliktfullt forhold.

— Det er en forhistorie mellom avdøde og den eldste siktede. De to har hatt et forhold til denne samme kvinnen, opplyser politiadvokat Kjetil Kvalvik ved Hordaland politidistrikt, til Bergens Tidende.

Kvinnen skal ikke ha hatt et forhold til de to mennene samtidig.

I 2003 ble kvinnen funnet druknet.

Det gikk rykter i lokalmiljøet om at kvinnen ble drept, men politiet konkluderte med at dødsfallet var en tragisk ulykke.

Stump vold

På en pressekonferanse på lensmannskontoret i Rosendal i ettermiddag, kom det frem at 60-åringen skal ha dødd om følge av stump vold.

— Etterforskningen så langt viser at 60-åringen ble utsatt for en straffbar handling. Dødsårsaken blir ikke endelig klar før etter obduksjonen, opplyste Kvalvik på pressekonferansen.

I avhør fredag

Ale mennene som fredag ble pågrepet er fra Austevoll kommune i Hordaland.

To av de siktede er i 20-årene, og den eldste er 61 år.

Pågripelsene skjedde hovedsaklig på bakgrunn av opplysninger politiet har fått fra publikum

De tre mennene som lørdag fremstilles for varetektsfengsling, satt fredag ettermiddag i avhør ved Bergen politikammer.

Vil ha hjelp

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha opplysninger om saken.

Nye Kripos var fredag på drapsstedet og foretok tekniske undersøkelser.

BT snakket i går med en nabo til drapshuset, Gudrun Olsen, som sier hun så et basketak inne i gangen tirsdag kveld. En ungdomsgjeng opplyste at de hadde sett to ukjente personer på trap-pen til 60-åringen.

LENA VERMEDAL (MMS)