— Alle tre var ved bevissthet da de ble hentet av ambulanse. Gutten blødde fra et kutt i hodet, sier politiførstebetjent Hogne Nygård til Bergens Tidende.

Guttens tilstand ble i klokken 22.30 betegnet som moderat. Han har pådratt seg kutt- og knusningsskader, og er overført til intensivavdelingen. Det var i går kveld uklart hvor alvorlige skader de to andre involverte hadde pådratt seg.

Det var like etter klokken 20.00 de to bilene frontkolliderte på E39. ettåring og hans 41 år gamle far var på vei sørover i en Toyata Hiace. Like ved Haukås krasjet de med en BMW.

— Føreren av BMWen var alene i bilen. Uvisst av hvilken grunn havnet han i feil kjørebane. Vi vet bare at det var glatt på veien, og at han like før ulykken hadde kjørt forbi en lastebil. Det er mulig han har fått sleng på bilen, sier Nygård. Det er rutinemessig tatt utvidet blodprøve av den 29 år gamle bilføreren.

Ettåringens far satt lenge fastklemt i bilvraket. Redningsmannskaper måtte skjære ham løs. Ulykken første til lange køer på E39. Veien var stengt mens redningsarbeidet pågikk, og ble først åpnet klokken 2130.

TRE SKADD: Tre mennesker ble sendt til sykehus etter den alvorlige ulykken på Steinestøvegen.
FOTO: PÅL HOFF