Far (39) og sønn (20) er dømt til henholdsvis 8 måneder og 45 dagers fengsel i Fjordane Tingrett etter at 39-åringen natt til 6. mai i år sparket og slo to felles kollegaer i hodet med en stump gjenstand. 20-åringen får fengselsstraff fordi han holdt igjen døren til rommet hvor faren utførte voldshandlingene, og dermed hindret andre som var til stede å hjelpe fornærmede. Ingen av de to er tidligere straffedømt.

De to straffedømte forklarte i retten at konflikten hadde oppstått mellom dem etter at kollegaen hadde baksnakket familien deres, og at de derfor valgte å dra hjem til ham natt til 6.mai. Hensikten med besøket var å skremme ham fra å baksnakke familien igjen.

Etter å ha tatt seg inn i kollegaens leilighet, gikk 39-åringen inn på mannens soverom og sparket ham kraftig i ribbena. 39-åringen tok også kvelertak på kollegaen da han forsøkte å komme seg unna. Etter dette ble han slått i hodet med en stump gjenstand gjentatte ganger. Slagene mot hodet resulterte i flere knusningsskader i mannens kranie.

En annen kollega av de to mennene som var tilstede under overfallet forsøkte etter en stund å stoppe voldsgjerningene. Dette resulterte i at han ble sparket av 39-åringen i ansiktet gjentatte ganger.

En av de fornærmede klarte etter en stund å ta seg ut av et vindu på soverommet og fikk varslet politiet.

39-åringens forsvarer, Eirik Haugen Tysse, har ikke snakket med klineten sin om en eventuell ankesak enda.

— Vi har foreløpig ikke avgjort om saken skal ankes, forteller Haugen Tysse til bt.no