Konen meldte ektemannen og datteren savnet fredag kveld, etter at hun ikke hadde hørt fra dem i løpet av dagen. Politiet fikk meldingen klokken 20.58.

— De to savnede ble funnet i natt inne på en hytte. De var i god behold og ville fortsette å være der, sier operasjonsleder Inge Verøy i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no lørdag morgen.

Far og datter ble funnet av en skuterpatrulje klokken 01.26. I dag vil de se været an for å vurdere å gå videre.

Skulle gå opp Øvsthusdalen

Far og datter la ut på tur klokken 09.20 fredag morgen. Den planlagte ruten gikk fra Fyre, like ved Stalheim hotell, opp gjennom Øvsthusdalen til Grindaflethytten, som ligger på grensen mellom Voss og Aurland kommune.

Derfra skulle de to gå videre til et privat stølshus.

— De har ikke gitt livstegn fra seg. Det er for øvrig ikke mobildekning der inne, forteller operasjonsleder Arild Stokkereit i Sogn og Fjordane politidistrikt fredag kveld.

Snøskuterpatruljer sendes ut

Hovedredningssentralen ble kontaktet, men det var ikke flyvær i området. I 23-tiden fredag kveld dro fire-fem snøskuterpatruljer fra Røde Kors ut for å kjøre den samme ruten som far og datter skal ha gått.

— Patruljene som sendes ut er godt kjent i området, og vi håper vi finner dem langs denne ruten. Vi kjører opp til Grindaflethytten uansett, og må vurdere vær- og føreforhold før vi eventuelt fortsetter innover fjellet, sa Stokkereit til bt.no fredag kveld.

De to savnede er godt utstyrt. De har blant annet med seg spade, soveposer og mat og drikke.

— De er godt fjellvant, sier Stokkereit.

De to savnede er hjemmehørende i Aurland kommune.

LA UT PÅ TUR: Turen begynte like ved Stalheim Hotell (grønn pil), og skulle gå gjennom Øvsthusdalen til Grindaflethytten (rød ring). Derfra skulle far og datter gå videre til et privat stølshus. KART: GOOGLE MAPS