Politiet fryktet lenge at trailerdramaet i Jamnatunnelen like utenfor Vaksdal sentrum tirsdag kveld, skulle ende med at kjøretøyet mistet «fotfestet» og seilte nedover skråningen.

Den brådype Veafjorden ventet lengst nede i fjellsiden, men muligens kunne ferden stanset i en gammel fjellvei noen meter under europaveien.

Førerhuset på semitraileren er fullstendig knust.

— Vi var redde

Nils Arthur Amundsen kom kjørende fra foreldremøte på skolen, da han ble øyenvitne til den voldsomme kollisjonen.

— Vogntoget må ha fått sladd i en sving. Semitraileren dundret rett inn i tunnelåpningen, og gikk over ende. Den ble liggende helt på vippen - ytterst på kanten av stupet, sier han.

Sammen med en medtrafikant som kjapt kom til, klatret Amundsen opp i førerhuset. Der fikk de hentet ut den åtte år gamle jenten.

— Motoren gikk, og det røyk litt, så vi var redde for at det skulle ta fyr. Men gikk det bra. Det så også ut som om jenten var i relativt god form, forteller Amundsen.

Faren til åtteåringen ble derimot sittende fast i førersetet i mer enn 90 minutter, før han ble skåret løs av brannvesenet.

Begge de to pådro seg bare lettere skader i ulykken.

- Såpeglatt

Redningsoperasjonen var svært vanskelig.

— Det var mye styr for å få sikret bilen. Flere store kranbiler måtte tilkalles, sier Hillestad.

Både veien og toglinjen ble stengt i flere timer i natt, etter at lasten begynte å rase ned mot toglinjen. Onsdag morgen var fortsatt et felt stengt på ulykkesstedet. Trafikken går ellers som normalt.