• Jeg er så glad at jeg knapt vet hvilket bein jeg skal stå på.

Fortvilelsen er snudd til glede for husløse Rolf Rognaldsen (76) som står på flyttefot fra Landås til Solheimslien.

Nylig fikk han beskjed om å flytte fra Strimmelen fordi han er for syk til å holde husværet sitt i orden. Avslag ble det også på søknaden om trygdeleilighet på Sletten menighetssenter.

Da Rognaldsen sammen med sønnen, Jan Erik, fortalte historien om utkastelsen til bt.no for vel en uke siden, fryktet Rognaldsen han ville ende på hospits.

Men nå har alt ordnet seg. For to dager siden kom gladmeldingen fra Bergen kommune. Rognaldsen er blitt tildelt trygdeleilighet i Solheimslien. Allerede til helgen regner han med å være på plass i den nye leiligheten.

Større og rimeligere

— Vi har fått nøkler og jeg har sett leiligheten og likte den umiddelbart. Den er større og også rimeligere enn leiligheten jeg hadde på Strimmelen, sier Rognaldsen, som er enormt lettet over at husproblemet hans er løst.

Også sønnen Jan Erik er på farens vegne svært glad for at Bergen kommune plutselig kunne tilby faren ny leilighet tilknyttet et eldresenter.

— Bare et par dager etter reportasjen om far ble publisert, fikk jeg tilsendt nytt søknadsskjema for trygdeleilighet.

Både far og sønn er svært glad for at kommunen setter opp en servicebuss til handlesentrene og sentrum flere dager i uken fra trygdeleiligheten i Solheimsviken.

— Da blir det enkelt å komme seg til butikken, sier den tidligere vektløfteren som de siste årene har fått vansker med å gå fordi beina, hjertet og lungene fungerer dårlig.

Blir prioritert

Etatssjef Kjell Andreas Wolf i etat for forvaltning i Bergen kommune opplyser at alle som tilfredsstiller kriteriene for tildeling av en trygdebolig og som kommer i en situasjon der de akutt står uten bolig, blir prioritert for tildeling av leilighet.

Men det kan skje at kommunen må tilby hospits midlertidig, om det ikke finnes ledige kommunale utleieleiligheter.

— Det ble heldigvis ikke nødvendig denne gang å tilby hospits først da vi hadde en ledig trygdebolig, sier han.