— Det var kjempekaldt. Vi måtte ha på oss yttertøy, lue og skjerf mens vi skrev, sa 20 år gamle Synnøve Fisketjøn til bt.no

for to uker siden.

Inne i Fantofthallen var nemlig varmen gått.

— Vaktene sa at det var kaldere inne enn ute, og at vi måtte bevege på oss for å holde varmen, sa 20-åringen som studerer forebyggende helsearbeid.

- Grei løsning

— Jeg synes det var vanskelig å skrive når det var så kaldt. Dessuten var det også distraherende når alle de andre satt og blåste inn i hendene for å holde seg varme, sier den ferske studenten.

Dekana ved Det psykologiske fakultet, Gerd Kvale, lover nå Synnøve og de andre studenene en ny mulighet. I starten av februar.

— Vi tilbyr alle som var på denne eksamenen muligheten til å ta eksamen opp igjen dersom de skulle føle at de ikke fikk utrettet sitt beste på grunn av forholdene, sier Kvale til Studvest.

Det blir opp til studentene å avgjøre om de vil melde seg til ny eksamen.

– Dette var en veldig grei løsning, sier psykologistudent Tina Birgitte Hognestad til Studvest.

Kan klage på kulden

Det var en teknisk feil på varmeanlegget som gjorde at det ble så kaldt i lokalet. Ifølge direktøren var temperaturen steget til 14 grader da eksamenen startet for de 370 elevene. Det ble også satt inn ekstra varmeovner.

— Vi gjorde en vurdering på om eksamen skulle avvikles eller ikke. Men det var mange kandidater som var på plass og siden temperaturen steg gjennomførte vi dagen som planlagt, sier Christen Soleim, direktør ved Utdanningsavdelingen på UiB