Buekorpsene ønsker å marsjere i veibanen over Bryggen og Torget på Buekorpsenes dag 15. mai. Politiet og Vegvesenet har avslått søknaden og bedt dem finne en annen rute. Men da byrådsleder Monica Mæland kastet seg inn i saken fikk pipen en annen låt.

Bilister og kollektivreisende får jo uansett noe koselig å se på mens de venter

Monica Mæland, byrådsleder

— Vi har skjønt at det er et veldig sterkt ønske, blant annet fra Bergen kommune, om at buekorpsene skal få marsjere her, sier distriktsveisjef Olav Finne i Statens vegvesen.

Politiet, Vegvesenet, Tide og buekorpsene skal nå møtes for å komme frem til en praktisk løsning. Men Finne garanterer at buekorpsene får marsjere ruten de har søkt om.

— Viktig

Etter at BT omtalte avslaget kontaktet kommunen både politiet og Vegvesenet.

— Vi ringer ikke i tide og utide, så de skjønte nok at dette var viktig for oss. Bilister og kollektivreisende får jo uansett noe koselig å se på mens de venter. Vi tåler mye for buekorpsene her i Bergen, sier Mæland.

Hun er ikke overrasket over den nye avgjørelsen.

— Jeg ble overrasket da de ikke fikk gå.

Slik vil buekorpsene masjere:

— Fornuften seiret

  • Endelig seiret fornuften. Vi kan jo ikke marsjere i en bakgate på Buekorpsenes Dag. Det er jo større en 17. mai, sier Rune Løseth, formann i hovedkomiteen for Buekorpsenes Dag 2010.

Han var i ferd med å finne en kriseløsning for den store dagen da han ble oppringt fra kommunen mandag formiddag.

— Det er fantastisk at de har stilt opp på denne måten, men det er synd at vi må ta slike omveier. Nå er medaljene pusset og vi venter bare på godt vær.

Bør busser og biler vente på marsjerende buekorps?