Ved Haukeland sykehus ble tilstanden hans i går ettermiddag karakterisert som alvorlig, men stabil. Den tragiske ulykken har gjort et dypt inntrykk på de ansatte på Vestkanten.

— Nærmere tjue personer som var involvert, enten fordi de var vitne til ulykken eller fordi de tok seg av den fortvilte moren og guttens søsken, vil i dag får krisehjelp av et team fra Laksevåg bydel, opplyser administrerende direktør i Vestkanten, Tore Haugland.

Han forteller at tiden etter ulykken har vært tung for alle på senteret. De er blitt anbefalt å la inntrykkene synke, før de tar imot profesjonell hjelp til å bearbeide det som er skjedd.

— Når barn blir rammet av ulykker, reagerer alle ekstra sterkt. Ifølge de siste tilbakemeldingen vi har fått, er det nå godt håp om at femåringen skal bli helt frisk igjen. Vi håper så inderlig at dette går bra, sier Haugland.

Vil montere ekstra sikring

Allerede mandag kveld opplyste han at kjøpesenteret vurderte å sette opp ekstra sikring på utsiden av rulletrappene, slik blant andre Galleriet og Bergen Storsenter har gjort.

— Såfremt det er mulig tar vi sikte på å få satt opp et ekstra gjerde utenfor rekkverket på rulletrappen, sier Tore Haugland. Norsk Heiskontroll var i går på Vestkanten, uten å finne noen tekniske mangler.

— Så langt er det ingenting som tyder på at noen kan lastes for ulykken, understreker lensmannsførstebetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor.