Den pågående streiken gjør at Statens vegvesens trafikkstasjoner i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø blir stengt fra og med onsdag. Dersom streiken varer ut uken kan mellom 80 og 100 førerprøver ved Bergen trafikkstasjon utgå.

Skulle kjørt til hamburgerkiosk

Førerprøven til Christoffer Eide (16) er en av dem. Han kjøpte sin første lettmotorsykkel, en flunkende ny Yamaha YBR 125, i høst da han begynte på teorikurs. Onsdag, et halvt år senere, skulle han endelig på tur på doningen. Den gang ei.

— Jeg har stått på venteliste i over måned for å ta førerprøven, så det er ganske kjipt at jeg ikke får ta lappen. I verste fall må jeg vente en måned til. Da må jeg kanskje betale for flere kjøretimer for ikke å glemme det jeg har lært, sier han.

Likevel, det er ventetiden som er det verste. Onsdag var planene klare.

— Da skulle jeg, og en kompis som skulle sitte bakpå, kjøre rundt en halvtime fra Hjellestad til en hamburger-kiosk som ligger på vei til Voss. Der skulle vi ha spist middag. Det jeg har gledet meg mest til det siste halve året er å bare sette meg på sykkelen og kjøre rundt alene, sier 16-åringen.

Over 50 streiker i Bergen

Han håper nå det ikke vil gå for lang tid til han får kjørt opp neste gang, for da går også sommerens planer i vasken.

— Da skal jeg og kompisen min, som også holder på å ta lappen, kjøre til Sverige. Det gleder vi oss til! sier Eide.

Det er over 50 personer ved trafikkstasjonen i Bergen som er tatt ut i streik. Både på Utekontrollen, de som er i hallen på teknisk kontroll, og de som jobber med førerkortutstedelse og registrering.

Ved Nordhordland trafikkstasjon vil det være noe drift denne uken, men ingen får ta førerprøver.