Utestedet i Hollendergaten ligger an til å måtte stenge kranene i to uker når byrådet behandler saken i torsdagens møte.

Årsaken er at skjenkekontrollørene oppdaget to personer som var åpenbart påvirket under kontrollen 3. juli. Ifølge alkoholloven «skal ikke åpenbart påvirkede gjester gis adgang til skjenkestedet».

Svømmende øyne

Kontrollørene passerte utestedet kvart på elleve denne kvelden, og ifølge rapporten «mente de straks at beruselsesnivået var høyt».

FOR MYE: Utestedets ansatt hadde observert at en av gjestene var brisen, og hadde gitt denne et glass vann. Men utenfor satt den samme gjesten med vennene sine og helte i fra noen drinkglass «med gul væske i», skriver rapportørene i sin rapport.
Eirik Brekke (arkiv)

Her var det snakk om både svømmende øyne, røde øyne, segne øyelokk og røde ansikter. Den ene personen de observerte svaiet frem og tilbake mens han satt på stolen.

Kontrollørene slo seg ned, og så at de andre gjestene lot seg underholde av tre som satt på uteserveringen.

Fra rapporten:

«Ca. klokken 22.51 trallet Gjest 1 høylytt og skingrende, før han like etter ropte «har du tisset på deg?» til en annen gjest i selskapet».

«Klokken 23.13 begynte Gjest 3 å synge «Nå blir det liv» . Hele selskapet til høyre svarte høyt «rai ra i» til dette, hvortil Gjest 1 skrek. Dette gjentok seg en gang til. Hele naboselskapet på uteserveringen vendte seg da mot selskapet til høyre, og begynte å le».

Beklager

De aktuelle gjestene fortsatte å drikke drinkene sine, selv om flere ansatte fra utestedet passerte dem på uteserveringen mens kontrollørene var på stedet. Til slutt lot de seg til kjenne, og informerte de ansatte om hva de mente de hadde sett.

I utestedet sitt svar, erkjenner de at de har gjort en feil, og beklager at gjestene ikke ble vist bort.

«Dette er meget beklagelig, og noe vi er veldig lei oss for».

De peker samtidig på at de har vært åpen i litt over to år, og har hatt 19 skjenkekontroller på den tiden, uten at det har blitt avdekket noen form for avvik. Det til tross for at lokalene nesten alltid har vært fullt av gjester.

«Dette mener jeg vitner om at vi over tid har bevist at vi har meget god kontroll på både gjestene våre, og de lover og regler som er gjeldende. Vi har også alltid hatt nok folk på jobb».

Utestedet påpeker også at det er vanskeligere for dem å ha et overblikk over gjestene når de setter seg utenfor. Den av gjestene som var minst beruset var også den som kjøpte drinker. De aktuelle fullemennene tok seg også sammen da utestedets ansatte oppholdt seg på uteserveringen.

Summa summarum ber dermed No Stress om en mildest mulig reaksjon for dette tilfellet.

Må drikke brus

Det ønsket får de ikke oppfylt hos Kontor for skjenkesaker. De tildeler utestedet åtte prikker for overtredelsen. De mener dette er så grovt at det må gjenspeiles i reaksjonen

«I dette tilfellet er det observert 2 åpenbart påvirkede personer. Dette forsterker alvorligheten i overtredelsen. Det er tildelt til sammen 8 prikker og Kontor for skjenkesaker innstiller på bakgrunn av det på inndragning av skjenkebevillingen i 14 dager» er konklusjonen.