To naboer har i ti år slåss om retten til å selge varme pølser i Samnanger. Konflikten ble så dyp at Midhordland tingrett måtte avgjøre striden.

Må betale 600.000 kroner

Bjørkeheim Gjestetun AS fikk medhold i retten, og dermed må bensinstasjonen slutte å selge varme retter, hot dog, baguetter, brød, boller og youghurt.

I tillegg må Solheim Autoservice betale 600.000 kroner i erstatning til gjestetunet for kontraktsbrudd, samt dekke Bjørkheim Gjestetuns saksomkostninger på 51.000 kroner. Det eneste lyspunktet for bensinstasjonen er at de får lov til å fortsette salget av varm drikke.

Rykende uenig

Dette er sakens kjerne: Innehaveren av Solheim Autoservice AS i Samnanger mener han er i sin fulle rett til å forsyne trafikanter med trailergrill og stekt løk. Naboen er rykende uenig.

— Salget er et klart brudd på en skriftlig avtale. Vi krever erstatning for tapt omsetning, sa Inge Skogesal, styremedlem i Bjørkheim Gjestetun AS, til Bergens Tidende før rettssaken startet.

Dermed braket partene sammen i Midhordland tingrett i Samnanger.

Etter innledningsforedrag og vitneførsel, var partene på befaring på både Statoil-stasjonen og Bjørkheim Gjestetun. Etter denne befaringen oppfordret dommer Britt Wolff partene til å komme frem til et forlik. Dette lyktes ikke.

MÅ BETALE: Daglig leder Harald Solheim må betale 600.000 kroner i erstatning fordi han har solgt pølser på bensinstasjonen sin.
FOTO: Bjørn Erik Larsen