– Nynorsk og bokmål skal være likestilt, men slik fungerer det ikke i praksis. Mange elever får ikke bøkene de skal ha før etter et halvt år. Da er det selvsagt for sent, sier Birgitte Ersland i Bergen målungdom.

Se video fra demonstrasjonenSammen med Studentmållaget demonstrerte målungdommen ved Den blå steinen i dag. I samlet tropp gikk toget på drøyt 100 personer til Torgallmenningen og en runde rundt valgbodene. De ti bakerste hadde misforstått og trodde de gikk i en demonstrasjon mot nynorsk.

Mangler religionsboken

To italienske turister som hadde forvillet seg inn i folkemengden, prøvde forgjeves å tyde pamfletten med bildet av Øystein Djupedal og tittelen «Kunnskapsministeren drit i deg».

– Noen elever får læremidlene altfor sent, andre får dem ikke i det hele tatt. Det er et problem over hele Norge, som vi får mange henvendelser om, sier Ersland, som er elev ved Katten. Selv mangler hun boken i religion, som er umulig å finne på nynorsk hos bokhandlerne.

Hun krever at forlagene skjerper seg, og at kunnskapsministeren, utdanningsdirektoratet og fylkeskommunen gjør noe med problemet.

Birgitte Ersland (foran t.v.) gikk i spissen for demonstrasjonen på Torgallmenningen.