Med traktor gikk mannen i 50-årene amok på en gård i Etne i fjor sommer. Han stoppet ikke før brorens hus sto ubeboelig igjen med store skader. Barn og voksne søkte tilflukt da mannen gikk til angrep om ettermiddagen den 16. juni i 2013. ## Flyktet — kjørte inn i politibil

Beboerne i huset slapp fra det uten skader.

Etter raseringen og villmannskjøringen stakk mannen av i en varebil. En politibil som forsøkte å stoppe ham, ble påkjørt av mannen. Kort tid senere skal han ha krasjet inn i en parkert bil i Etne. Han måtte til sykehus i etterkant.

Mannen ble pågrepet og siktet for grovt skadeverk og brudd på vegtrafikkloven.

«For mild»

Nå er mannen i 50-årene dømt til fengsel i 14 måneder - og til å betale over en million kroner, melder Haugesunds Avis. Mesteparten er til forsikringsselskapet, mens 140.000 kroner går til oppreisning til mannens bror, brorens kone og en av parets sønner.

Fengselsstraffen er strengere enn politiet ba om. Retten syntes, ifølge avisen, at aktors påstand var for mild.

- Sår konflikt

Som BT tidligere har skrevet, har den nå dømte mannen i 50-årene vært i en opprivende konflikt med broren. Han er også tidligere dømt for vold mot broren, hvis hus han endte med å ødelegge. Mannens forsvarer, advokat Anne Elisabeth Kroken, sa til BT i fjor at hun har hjulpet mannen i forsøkene på å bli enige med broren.

— Dette er en lang historie, det er en sår konflikt i familien som har fått dette utslaget, sa Kroken.

I tillegg til fengselsstraffen, må mannen i 50-årene holde seg unna broren, hans kone og deres eldste sønn i tre år, skriver Haugesunds Avis.

Fem år uten «lappen»

Han ble også fradømt førerretten for motorvogn i fem år, etter at han under flukten i varebilen kjørte med promille.

Til Haugesunds Avis sier forsvareren at hun vil gå gjennom dommen sammen med klienten og vurdere om den skal ankes.