– Stopp politimannen NN før han dreper igjen, står det på plakatene som Internasjonale sosialister (IS) har hengt opp rundt omkring i Bergen.

Plakatene er reklame for et åpent møte som skal holdes onsdag, om Obiora-saken.

Får ikke bruke studenthus

Møtet skal ifølge plakaten holdes i studenthuset i Nygårdsgaten. Men det kommer nå ikke til å skje, dersom Kulturstyret ved Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) får det som de vil.

– Tillatelsen til å bruke lokalene er trukket tilbake. At de setter denne saken på dagsorden er helt greit, men denne type markedsføring synes vi er meget uheldig. Vi vil ikke være med på å støtte det, sier Tommy Torset Helland, leder i Kulturstyret.

Kulturstyret viser til at bruken av navn og bilde på politimannen kan være en ulovlig ærekrenkelse. Politiet i Sør -Trøndelag har tidligere anmeldt innehavere av forskjellige blogger, der tilsvarende bilder ligger ute. De vurderer også å anmelde Internasjonale sosialister for å ha hengt opp de aktuelle plakatene. Politiet i Bergen har allerede sikret seg plakater som sendes til kollegene i Trøndelag som bevis.

– Hvis Internasjonale sosialister trekker tilbake markedsføringen, og helst kommer med en beklagelse, kan det være en mulighet for at de kan holde møtet i studenthuset, sier Torset Helland.

Vurderer å trekke støtte

På plakaten som markedsfører møtet heter det også: «Alle IS arrangement er med støtte fra Popolus og Studentstyret».

Internasjonale sosialister skal etter planen få 10.000 kroner i støtte fra Kulturstyret i år. Den henger nå i en tynn tråd.

– Vi synes det er uheldig at de bruker vår støtte til en sånn type markedsføring. Derfor skal vi nå ta dette opp til diskusjon dersom møtet blir avholdt, sier Torset Helland.

Internasjonale sosialister har fått brev om at støtten er innvilget, men pengene er foreløpig ikke betalt ut.

– Nå holder vi den tilbake til dette er avklart, sier lederen for Kulturstyret.

— Politisk sensur

Thorleif Berthelsen, medlem i arbeidsutvalget i Internasjonale sosialister i Bergen, synes det er trist at Kulturstyrets har bestemt seg for å ikke la dem bruke lokalene.

— Det vitner jo om politisk sensur, sier han.

— Vi mener det er riktig å offentliggjøre navn og bilde av denne politimannen, siden politiet har vært så lite villig til å ta selvkritikk, og fordi han fortsatt er i aktiv tjeneste, fortsetter Berthelsen.

- Har sladdet

Han forteller at IS nå har sladdet navnet på politimannen og øynene hans på bildet.

— Jeg vet ikke om det er nok for Kulturstyret. Vi kan jo lage en litt større sladd kanskje, sier han.

Sladdingen har ifølge Berthelsen blitt foretatt fordi IS mener politiet overreagerer.

— Det er en slags gimmick. Og så er det jo langt fra bare oss som er uforsiktig med å gå ut med navn og bilde på folk som er anklaget for lovbrudd, sier han, med henvisning til medienes praksis i straffesaker.

Dersom Kulturstyret bestemmer seg for å trekke støtten, vil IS klage, ifølge Berthelsen.

— Kulturstyret sier man skal opplyse på plakatene om at man får økonomisk støtte fra dem. Hvis de ønsker det, kan vi jo slutte å skrive på plakatene at de støtter oss, sier han.